Αρχική Τεχνολογία Ξεκινά τον επόμενο μήνα το Facebook At Work

Ξεκινά τον επόμενο μήνα το Facebook At Work

Το Facebook είναι έτοιμο να κάνει το έργο τόσο εθιστικό όσο και η κοινωνικοποίηση.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει το δίκτυο επικοινωνίας και συνεργασίας, “Facebook At Work”, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το Facebook πιστεύει ότι μπορεί να κάνει τους εργαζόμενους να ασχοληθούν με το προϊόν, έτσι το στοίχημα του είναι ένα σχέδιο τιμολόγησης που θα χρεώνει τις εταιρείες ανά “μηνιαίο ενεργό χρήστη” αντί ανά εταιρεία, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του προϊόντος, Julien Codorniou. (H ακριβής χρέωση για το προϊόν δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί).

Σύμφωνα με το TechCrunch, το Facebook σχεδιάζει την ανακοίνωση εξαγορών ή συνεργασιών με άλλους παρόχους εργαλείων όπως το Asana. ‘Έτσι, η εργασία ενός επαγγελματία μπορεί να γίνει πιο παραγωγική αφού θα μπορεί να ανταλλάξει εύκολα ιδέες και εμπειρίες με άλλους. Όταν ένας εργαζόμενος κάνει μια ανάρτηση, αυτή θα μπορεί να εξαπλώνεται μέσω του Facebook at Work, στους συναδέλφους του σε όλη την επιχείρηση. Η εφαρμογή θυμίζει προϊόντα όπως το convo ($ 9 / μήνα), το Chatter της Salesforce (15 $ / μήνα), και το Yammer της Microsoft ($ 3- $ 24 / μήνα).

To Facebook At Work θα προσφέρει επίσης τις επιλογές των Groups και Messenger, ο οποίος περιλαμβάνει ηχητικές και βίντεο κλήσεις, αποτελώντας ανταγωνιστική υπηρεσία του Skype αλλά και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων ηλεκτρονικών υπηρεσιών εταιρικής ενδοεπικοινωνίας. Επιπλέον, θα παρέχει τα προφίλ του κοινωνικού δικτύου, τα events και τις ζωντανές μεταδόσεις βίντεο.

Η μεγαλύτερη δύναμη του Facebook at Work, θα μπορούσε να είναι η εξοικείωση που έχουν πια σχεδόν οι πάντες με την πλατφόρμα. Οι χρήστες θα μπορούν να το χρησιμοποιούν ευκολότερα από άλλα εργαλεία λογισμικού ως υπηρεσία (Software as a Service – SaaS) δεδομένου ότι θα έχουν ήδη ένα όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης και ξέρουν τη χρήση του. Η ταχεία εγγραφή θα μπορούσε να το βοηθήσει ώστε να ξεπεράσει ανταγωνιστικές υπηρεσίες οι οποίες εμφανίζουν συχνά πολυπλοκότητα στη χρήση και στην εξοικείωση.

Το σύστημα θα είναι ασφαλές αφού ο λογαριασμός ενός χρήστη στο Facebook at Work θα είναι τελείως ξεχωριστός από τον προσωπικό λογαριασμό του στο απλό Facebook, ενώ οι πληροφορίες που ανταλλάσσουν οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης, θα είναι προσβάσιμες μόνο από αυτούς και όχι από τρίτους εκτός της εταιρείας.

Αυτή τη στιγμή το Facebook at Work λειτουργεί σε πειραματικό στάδιο, σε beta μορφή και για περίπου 400 εταιρίες….