Αρχική Οικονομολόγος Ο ένας στην Ουάσιγκτων, ο άλλος στο Λονδίνο, ο ένας στο Χάρβαρντ...

Ο ένας στην Ουάσιγκτων, ο άλλος στο Λονδίνο, ο ένας στο Χάρβαρντ κι΄ο άλλος στο Λέστερ κι΄εμείς πάντα εδώ

Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας. Με την ολοκλήρωση της θητείας του Χριστόδουλου Χριστοδούλου ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Αυξέντη Αυξεντίου μας τέλειωσαν οι εντός Κύπρου, Κύπριοι διοικητές.

Τότε ανακαλύψαμε τον Κύπριο καλοσασμένο στην Ουάσιγκτων αξιωματούχο τότε αν δεν κάνω λάθος του ΔΝΤ ή της διεθνούς τράπεζας και τον φέραμε για να τον βάλουμε στον θρόνο.

Ήλθε έκανε τα δικά του, κοντραρίστηκε σαν μικρό παιδί με την πρώην κυβέρνηση και ζήμιωσε την Κύπρο μας με μερικά δις. Γι΄αυτόν όμως ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μας χαιρέτησε και ζει πλέον άνετα στην Βοστώνη. Καθηγητής στο Χάρβαρντ.

Στην θέση του ανακαλύψαμε έναν άλλο Κύπριο, σε Ευρωπαικό έδαφος αυτή την φορά, έναν καθηγητή πανεπιστημίου που έζησε την ζωή του στο Λονδίνο και του παραδώσαμε αυτού τον θρόνο.

Δεν πήρε αυτός τις πολιτικές αποφάσεις. Τις εφάρμοσε ωστόσο με τεράστιο ενθουσιασμό και τις κρίσιμες ώρες και στιγμές αποδείχθηκε τροικανότερος των τροικανών. Δεν ανησυχεί όμως γιατί η θέση στο Λέστερ είναι στο περίμενε.

Εν κατακλείδι δεν ξέρω αν καταλάβατε τι θέλω να σας πω, θα πω όμως κάτι που έγραψε πριν μερικά χρόνια στον τότε πραγματικό Φιλελεύθερο ο τότε αρχισυντάκτης του, ο Άνθος Λυκαύγης.

Και μόνο να ζει κάποιος στην Κύπρο, αυτό σημαίνει αντίασταση“. Κάπως έτσι το είπε…

economoΛΟΓΟΣ…