Αρχική Τελευταία Νέα Ο Βουλευτής των οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ερωτά τον αρμόδιο υπουργό για το...

Ο Βουλευτής των οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ερωτά τον αρμόδιο υπουργό για το θέμα του ΑΣΚΑΡΕΛ, το τοξικό υγρό που ενταφιάστηκε στα Κάτ

Ο Βουλευτής των οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ερωτά τον αρμόδιο υπουργό για το θέμα του ΑΣΚΑΡΕΛ, το τοξικό υγρό που ενταφιάστηκε στα Κάτω Πολεμίδια.

“Το 1987 ενταφιάστηκε στη βιομηχανική περιοχή Κάτω Πολεμιδιών το τοξικό υγρό “Ασκαρέλ”. Από το 1987, το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Γενικό Χημείο Κράτους, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και το δημαρχείο Κάτω Πολεμιδιών διεξάγει συστηματικές ετήσιες επισκέψεις και δειγματοληψίες εδάφους και υπόγειων νερών.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι από το 1987 μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί πάρα πολλές ετήσιες επισκέψεις και δειγματοληψίες εδάφους και υπόγειων νερών και αναλύσεων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ένα ατύχημα δεν είναι αναστρέψιμο, παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής του ενταφιασμένου Ασκαρέλ στο εξωτερικό για διαχείριση”.

Χαράλαμπος ΘεοπέμπτουΒουλευτήςΚινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών…