Αρχική Τελευταία Νέα Ο Δήμος Λεμεσού θέλει να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την...

Ο Δήμος Λεμεσού θέλει να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την μέρα της Ευρώπης

Στο επίκεντρο των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης βρέθηκε η Λεμεσός με ένα διήμερο εκδηλώσεων που είχαν ως κεντρικό μήνυμα τον αλληλοσεβασμό και τη συνύπαρξη των διαφορετικών εθνοτήτων και λαών που ζουν σε αυτή αλλά και το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης.

Ως μια σημαντική και γεμάτη ζωντάνια πόλη, ο Δήμος Λεμεσού και η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου μετείχε στους φετινούς εορτασμούς για την Ημέρα της Ευρώπης το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο – Μόλος.

Η εκδήλωση «Μάθε την Ευρώπη – Ζήσε την Ευρώπη» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  από τις 5:00μμ μέχρι τις 9:00μμ, μπροστά στην μεγάλη αποβάθρα. Περίπτερα ενημέρωσης στήθηκαν δίπλα στη θάλασσα και ο κόσμος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί  για ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, απασχόλησης και εκπαίδευσης, να μάθει πληροφορίες για τα κράτη μέλη της ΕΕ,  να δοκιμάσει εδέσματα από τις συμμετέχουσες χώρες αλλά και να απολαύσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τις Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και τις Πρεσβείες των Κρατών μελών.

Τη Κυριακή πραγματοποιήθηκαν μουσικοχορευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις κατά μήκος του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου – Μόλος με τη συμμετοχή των φιλαρμονικών των Δήμων Λεμεσού και Μέσα Γειτονιάς, το ΑΓΟ (Αθλητισμός Για Όλους) Λεμεσού, την παιδική χορωδία και ορχήστρα του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου Λεμεσού, το Ωδείο Ελικώνας, τη χορωδία «Διάσταση», το φωνητικό κουαρτέτο «ΑVANTI 4», τον Όμιλος Λαογραφικών Ερευνών Λεμεσού και τους πολιτιστικούς ομίλους «Διόνυσος» και «Ζήδρος».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης μουσικοχορευτικά συγκροτήματα Ποντίων, Ρώσων, Σριλανκέζων, Φιλιππινέζων, Βιετναμέζων, Κούρδων και Βουλγάρων οι οποίοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από τις χώρες τους καλώντας τον κόσμο να χορέψει μαζί τους και δημιουργώντας μια πολύχρωμη ατμόσφαιρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο του έργου Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές, «Λεμεσός: Μια Πόλη, ο Κόσμος όλος», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Δήμος Λεμεσού θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αλλά και όσους παρευρέθησαν συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για τη δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής πόλης όπου όλοι οι κάτοικοι συνυπάρχουν αρμονικά χωρίς διακρίσεις….