Αρχική Λεμέσιος Ο Δήμος να στηρίξει το κέντρο της πόλης, ένα μαγαζί 100 τ.μ....

Ο Δήμος να στηρίξει το κέντρο της πόλης, ένα μαγαζί 100 τ.μ. χρειάζεται 60 τ.μ. κουζίνα, αποχωρητήρια κλπ, 3Χ7000 για parking και τελικά άδειες γιοκ

Είναι τραγελαφικό αυτό που συμβαίνει με την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων, αρκετών νεων παιδιών, να ανοίξουν νεα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης μας, και αναφέρομαι σε καφεστιατόρια και μπαράκια ως επι το πλείστον.

Εκεί λοιπόν που ο δήμος θα έπρεπε να ενθαρρύνει και να δίνει κίνητρα για την δημιουργία και λειτουργία τέτοιου είδους καταστημάτων, αφου μιλάμε για το κέντρο της πόλης, αντ΄αυτού τους τραβά συνεχώς το χειρόφρενο.

Έτσι χοντρικά σας δίνουμε ένα παράδειγμα, ένα μαγαζί ας πούμε 100 τ.μ. για να του εξετάσουν το ενδεχόμενο να πάρει κάποιες από τις άδειες τότε θα πρέπει περίπου τα 60 τ.μ. να είναι αποχωρητήρια, αποθήκες και κουζίνα.

Βεβαίως δεν είναι όλες οι άδειες απαιτητέες από τον δήμο αλλά άλλες είναι από εδώ κι΄άλλες από εκεί και άλλες από τον ΚΟΤ. Ναι τον ΚΟΤ που δεν καταλαβαίνω γιατί ανακατώνεται αφου και στο τέλος δεν προσφέρει τίποτα.

Ιδιαίτερα για την Λεμεσό κι΄αν ο ΚΟΤ δεν τον κόφτει, που δεν τον κόφτει, τον δήμο θα πρέπει να τον κόφτει διπλά και τριπλά. Και όταν λέμε κίνητρα να δώσει άδειες χωρίς όρους για πληρωμή χώρων στάθμευσης και κίνητρα φορολογικά.

Ναι το έκανε αυτό ο Δήμος Λευκωσίας, δηλαδή για όσα καφεστιατόρια έχουν ανοίξει στο κέντρο της πόλης τους έδωσε τις άδειες χωρίς την προυπόθεση να πληρώσουν για χώρους στάθμευσης ή να υποδείξουν τέτοιους χώρους.

Στον Δήμο Λεμεσού για ένα μαγαζάκι όπως το περιγράφω πιο πάνω, αυτό που τελικά του αφήνουν ένα χώρο το πολύ 40 τ.μ. διαθέσιμο για να δουλέψει, ο Δήμος Λεμεσού θα ζητήσει και το ποσό των 3Χ7000 ευρώ για τρείς θέσεις για στάθμευση.

Μιλάμε για απίστευτα πράματα και πέραν όλων αυτών, αν ο επιχειρηματίας, το νεο παιδί καταφέρει να πληρώσει τα 3Χ7000, δηλαδή τις 21 χιλιάδες ευρώ και καταφέρει να κάνει τα περισσότερα από όσα του ζητηθούν δεν θα πάρει άδειες ποτέ.

Γιατί το σύστημα είναι τόσο πολύπλοκο και απαρχηωμένο που πάντα κάτι θα λείπει κι΄αν δεν λείπει κάτι πάντα κάποιος θα έχει παράπονο, τάχατες, ένας γείτονας, ένας παλιός καταστηματάρχης, αυτοί που πιστεύουν ότι το κέντρο τους ανήκει.

Ο Δήμος Λεμεσού έχει υποχρέωση και θα πρέπει να στηρίξει το κέντρο της πόλης. Να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους που στην μέση μιας οικονομικής κρίσης προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν. Να τους βοηθήσει να λειτουργήσουν και να αδειοδοτηθούν.

ο ΛΕΜΕΣ ιος  …