Αρχική Φούρπος Ο διαιτητής του τελικού θα πρέπει να έλθει είτε από τις ΗΠΑ...

Ο διαιτητής του τελικού θα πρέπει να έλθει είτε από τις ΗΠΑ ή την Αυστραλία

Είναι πλέον γνωστό μιας και έχει διαρρεύσει προς τα έξω ότι ανάμεσα στις δυο Λεμεσιανές φιναλίστριες ομάδες του φετινού τελικού κυπέλου, υπάρχει διχογνωμία στο θέμα του διαιτητή.

Από την πλευρά της η ΑΕΛ ζητά από ότι μαθαίνουμε ο διαιτητής να είναι Κύπριος. Αυτό το ευνοεί για τους δικούς του λόγους κι΄ο αρχιδιαιτητής, Χανς Ρέικβαρτ, αλλά κι΄από ότι φαίνεται και ο πρόεδρος της ΚΟΠ.

Το ότι η ΑΕΛ ζητά να είναι Κύπριος ο διαιτητής δικαιολογημένα θα παραξενεύει κάποιον όταν το ακούσει, μιας και η περσινή πρωταθλήτρια είχε πρωτοστατήσει και παλαιότερα για την κάθοδο ξένου διαιτητή για τον τελικό κυπέλλου και όχι μόνο.

Βλέπετε η ΑΕΛ ήταν παθούσα από τραγικές και ίσως και όχι τυχαίες διαιτησίες σε τελικούς κυπέλλου, παλαιότερα με την Ομόνοια στο τσίρειο και τον Χ’Στεφάνου και πιο πρόσφατα με τους Θεοδότου και Τράττο με ΑΕΚ και ΑΠΟΠ στο ΓΣΠ.

Ως εκ τούτου κάποιος θα πει, πως και η ΑΕΛ ζητά τώρα Κύπριο διαιτητή; Η απάντηση είναι όμως το ίδιο απλή. Στην ΑΕΛ δεν το λένε αλλά το φοβούνται. Ο αντιπρόεδρος της UEFA και ισχυρός άνδρας στο Ευρωπαικό γίγνεσθαι είναι ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΑΣ.

Αυτός δεν είναι όμως ο λόγος που στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ζητούν ξένο διαιτητή. Ο Μάριος Λευκαρίτης θα είναι σίγουρα ευτυχής αν την 22α Μαίου κατακτήσει η ομάδα του το κύπελλο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει κάτι μεμπτό, όπως ίσως κάποιοι φοβούνται.

Με την κάθοδο ξένου διαιτητή συμφωνώ κι΄εγώ. Όχι γιατί το ζητά ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ή γιατί δεν το θέλει η ΑΕΛ, αλλά για τον λόγο ότι δεν θεωρώ ικανούς τους Κύπριους διαιτητές για να “κάνουν” αυτό το παιγνίδι.

Από την μια λοιπόν η ανικανότητα τους και η δυσπιστία που θα υπάρξει αν είναι Κύπριος ο διαιτητής, αυτά ήδη δημιουργούν συνθήκες αποτυχίας για τον Κύπριο διαιτητή στο τελευταία και σημαντικότερο παιγνίδι της χρονιάς.

Από την άλλη, ο διαιτητής δεν θα πρέπει να είναι ούτε κι’ Ευρωπαίος. Κι΄αυτό για να μην υπάρξει δικαιολογημένα προκατάληψη από την πλευρά της ΑΕΛ. Άλλωστε και αυτοί που ήλθαν τα προηγούμενα χρόνια, δεν τα πήγαν και τόσο καλά.

Ως εκ τούτου, η λύση είναι μια και μοναδική. ‘Η μια και μια εναλλακτική. Βάζοντας σαν προυπόθεση ο διαιτητής να είναι Αγγλόφωνας ή και Αγγλοτραφείς, θα λέγαμε να έλθει διαιτητής, είτε από τις ΗΠΑ ή την Αυστραλία.

Το γιατί με όσα έχω πει και πιο πάνω, το καταλαβαίνετε! Έτσι;

ο φούρπΟς…