Αρχική BusinessNews Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου (Πρωτεύουσας) συνεχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης της παιδείας...

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου (Πρωτεύουσας) συνεχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης της παιδείας για λίγους, αποδοχή φοιτητών από την “π

Την στιγμή που οι εξετάσεις GCE δεν είναι πλέον το κριτήριο για τα Βρεττανικά Πανεπιστήμια για την αποδοχή των Κυπρίων φοιτητών, κύριο σημείο αναφοράς είναι το απολυτήριο του λυκείου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου συνεχίζει την προσπάθεια του για ενίσχυση της ιδιωτικής παιδείας θέλοντας να επιβάλει την αποδοχή φοιτητών στα δημόσια πανεπιστήμια με την εξέταση των GCE ή και άλλων ξένων εξετάσεων.

Διαβάστε σχετική ανακοίνωση της Προοδευτικής για το θέμα:  

“Ως Προοδευτική Κ.Φ , καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο, τη νέα πρόταση για τροποποίηση των κανόνων για εξωτερικές μετεγγραφές, που προωθεί τις τελευταίες μέρες ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κώστας Χριστοφίδης.

Ο κ. Χριστοφίδης την ίδια ώρα που το μεγαλύτερο κρατικό Πανεπιστήμιο του τόπου θα έπρεπε να αυξάνει συνεχώς τους φοιτητές του ούτως ώστε να καλύψει τις ανάγκες του τόπου, αντίθετα προσπαθεί να μειώσει τους νεοεισερχόμενους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου που συμμετέχουν στην διαδικασία των προεισαγωγικών εξετάσεων προωθώντας άλλες διαδικασίες.

Συγκεκριμένα η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κύπρου εισηγείται όπως, ένας εναλλακτικός τρόπος για να εισέρχονται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου φοιτητές να είναι μέσα από την διαδικασία των διεθνών εξετάσεων όπως τα International Baccalaureate, των GCE και άλλων ισοδύναμων διεθνών εξετάσεων , οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει θέση για φοίτηση σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Την ίδια ώρα οι αιτήσεις θα πρέπει να γίνονται στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και οι φοιτητές θα ξεκινούν μαθήματα από την πρώτη μέρα έναρξης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σημειώνουμε πως, όλα αυτά θα πραγματοποιούνται τις συγκεκριμένες ημερομηνίες όπου θα εξετάζεται η Γ΄κατανομή για τους φοιτητές που θα εισέλθουν με τη νέα χρονιά στο Πανεπιστήμιο Κύπρο.

Διερωτόμαστε γιατί η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κύπρου προωθεί την Ιδιωτική εκπαίδευση για τους φοιτητές που θα εισέλθουν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, την ίδια ώρα που οι συγκεκριμένοι, έχουν το δικαίωμα να παρακαθίσουν κανονικά στις προεισαγωγικές εξετάσεις όπως οι άλλοι;

Γιατί επιλέγουν αυτή την οδό για τους φοιτητές που θα εισέλθουν στο Πανεπιστήμιο , δηλαδή την εισδοχή τους από τις αρχές Σεπτεμβρίου και όχι από τις αιτήσεις των εξωτερικών μεταγραφών που γίνονται τον Οκτώβριο και τον Ιανουάριο; Μήπως κάποιοι θέλουν να μειώσουν τους φοιτητές που εισέρχονται με τη διαδικασία της Γ‘ κατανομής θεωρώντας τους ως φοιτητές ως κατώτερους για να φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου;

Ως Προοδευτική Κ.Φ., είμαστε ενάντια στην θέση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, που μοναδικό στόχο έχει την μείωση των φοιτητών που εισέρχονται με την διαδικασία των προεισαγωγικών εξετάσεων και την προώθηση « ελιτίστικων » πολιτικών για τους μαθητές της Ιδιωτικής εκπαίδευσης, δημιουργώντας μάλιστα φοιτητές δύο ταχυτήτων.

Ως Προοδευτική Κ.Φ. θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα κεκτημένα των φοιτητών και να διεκδικούμε την επέκταση της Δημόσιας Δωρεάν Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου”….