Αρχική Τεχνολογία Ο ρόλος της τεχνολογίας στον υγιεινό τρόπο ζωής

Ο ρόλος της τεχνολογίας στον υγιεινό τρόπο ζωής

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε ότι η τεχνολογία IoT (Internet of Things) αρχίζει να ενσωματώνεται σε πολλές καθημερινές δραστηριότητες, βελτιώνοντάς τες. Έξυπνες οικιακές συσκευές, μικροσυσκευές και αισθητήρες κάθε είδους αναλαμβάνουν όχι μόνο να διευκολύνουν, αλλά και να κάνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητα των ανθρώπων ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι όλα αυτά συνιστούν την απαρχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, η οποία έρχεται να ακολουθήσει τις προηγούμενες τρεις που ξεκίνησαν με την εισαγωγή του ατμού, του ηλεκτρισμού και των ηλεκτρονικών υπολογιστών αντίστοιχα.

Το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της LG, έχει καταξιωθεί ως ένας οργανισμός που αναπτύσσει πρωτοποριακές εφαρμογές τεχνολογικής καινοτομίας, με στόχο όχι τον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό, αλλά την ουσιαστική συμβολή στη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής. Έτοιμη να ανοίγει νέους δρόμους όποτε απαιτείται, η LG σχεδιάζει κάθε νέο της προϊόν με στόχο αυτό να αποτελέσει έναν ακόμη κρίκο σε μια μεγάλη αλυσίδα έξυπνων αντικειμένων και εφαρμογών που αναβαθμίζουν την καθημερινή ζωή των χρηστών.

Από τα προηγμένα συστήματα κλιματισμού και ιονιστών για τον καθαρισμό του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού ή του γραφείου, μέχρι ολοκληρωμένα συστήματα πλυντηρίων-στεγνωτηρίων με λειτουργίες που απομακρύνουν αλλεργιογόνες ουσίες, η επιλογή της LG να επενδύει διαρκώς στην εξέλιξη της τεχνολογίας των προϊόντων της εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια όπου ακόμη και η πιο απλή καθημερινή λειτουργία μπορεί να συμβάλει στην προστασία ή τη βελτίωση της υγείας των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, στον τομέα των Οικιακών Συσκευών, έξυπνες ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες – όπως η HOM-BOT και η LG CordZero – με λειτουργία Dual Punch για αποτελεσματικό καθαρισμό στα στρώματα και τα κρεβάτια από τα ακάρεα σκόνης και άλλα βλαβερά αλλεργιογόνα, το LG Door-in-Door ψυγείο, εξοπλισμένο με σύστημα έξυπνης οργάνωσης και αποθήκευσης των τροφίμων για να διευκολύνουν την πρόσβαση του χρήστη αλλά και να διατηρούν τα τρόφιμα φρέσκα είναι μερικά από τα προϊόντα της LG που στοχεύουν να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών. Στο κομμάτι της πλύσης, λειτουργίες όπως το TrueSteam που συναντούμε στα πλυντήρια – στεγνωτήρια LG Twin Wash και στο LG Styler, απομακρύνουν με την ικανότητα του ατμού αλλεργιογόνες ουσίες, ακάρεα και υπολείμματα απορρυπαντικού, στοιχεία που έχει αποδειχθεί ότι συνδέονται με αναπνευστικές και δερματολογικές παθήσεις.

Στο κομμάτι του wellness & fitness η εταιρεία προτείνει το LG Watch Urbane 2nd Edition, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και λειτουργίες όπως το LG Call όπου ο χρήστης μπορεί να κάνει απευθείας κλήση από το LG Watch Urbane με χρήση ακουστικών Bluetooth και το LG Pulse όπου είναι εφικτή η καταγραφή των παλμών του χρήστη στην εφαρμογή υγείας, LG Health.

Επιπλέον, η εταιρεία πιστεύει ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τον καθαρό αέρα και για αυτό το λόγο παρέχει στο εύρος των προϊόντων της τον εξαιρετικού σχεδιασμού Ιονιστή Αέρα LG SIGNATURE με την προηγμένη λειτουργία ‘Aqua-Cyclone’. Ο μοναδικός αυτός ιονιστής αξιοποιεί τη δύναμη του νερού για να φιλτράρει τις επιβλαβείς χημικές ουσίες και τα ρυπογόνα στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα αποκαθιστά στο χώρο το κανονικό επίπεδο υγρασίας. Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με το σύστημα φίλτρων της LG ‘Semi-Permanent Filter System’, που επιτρέπει στους καταναλωτές να απομακρύνουν, να καθαρίζουν και να επαναχρησιμοποιούν τα φίλτρα μέχρι και για 10 χρόνια, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και κόστος.

Τέλος, για την LG, ακόμη και η πιο συνηθισμένη και εδραιωμένη λειτουργία θα πρέπει να εξελίσσεται, ώστε να είναι σε θέση να απαντά αποτελεσματικά στις προκλήσεις της εποχής ή ακόμη και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές σε μία συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η ανάπτυξη μιας νέας κατηγορίας κλιματιστικών LG, τα οποία χρησιμοποιούν μια προηγμένη τεχνολογία υπερήχων για να απωθούν τα κουνούπια. Σε περιοχές όπως η Ινδία και η Λατινική Αμερική, όπου ο φόβος έξαρσης του ιού Ζίκα παραμένει μεγάλος, μια τέτοια λύση μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Κι εδώ ακριβώς εστιάζει η όλη φιλοσοφία της LG στον τομέα του R&D: η τεχνολογική πρόοδος θα πρέπει να μπορεί να βρίσκει το δρόμο και για την αναβάθμιση μικρών καθημερινών λειτουργιών και δραστηριοτήτων, βοηθώντας τους καταναλωτές να ζουν καλύτερα και να προστατεύουν το πιο πολύτιμό αγαθό, την υγεία τους γιατί με την LG, Life’s Good.

πηγη : http://www.techgear.gr/lg-technology-healthy-life-108845/…