Αρχική Τελευταία Νέα Ο ΥΠΕΣ προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης Κοινοτήτων Επαρχίας Λεμεσού

Ο ΥΠΕΣ προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης Κοινοτήτων Επαρχίας Λεμεσού

Στα πλαίσια παγκύπριας περιοδείας και διαβούλευσης του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη με όλες τις κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου, που αποσκοπεί στην εξέταση των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες, καθώς και στην προώθηση λύσεων στα διάφορα αιτήματα τους που απαιτούν μακρόπνοο σχεδιασμό, ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σήμερα περιφερειακής σύσκεψης Κοινοτήτων Επαρχίας Λεμεσού, στο Μονιάτη.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω περιφερειακές συσκέψεις στοχεύουν, παράλληλα, στην εξέταση της προόδου των έργων και αποφάσεων που είχαν ληφθεί κατά το παρελθόν, καθώς και στη λήψη οιωνδήποτε διορθωτικών μέτρων, αν και όπου απαιτείται εκ μέρους των συναρμόδιων υπηρεσιών, με στόχο την επιτυχή υλοποίηση και ολοκλήρωση τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στη σύσκεψη έλαβαν μέρος συνολικά 12 κοινότητες και συγκεκριμένα: Άγιος Μάμας, Αμίαντος, Καπηλειό, Κάτω Πλάτρες, Κοιλάνι, Κουκά, Λάνια, Λιμνάτι, Μανδριά, Μονιάτης, Πέρα Πεδί, Τριμίκληνη. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν προτάσεις των Κοινοτήτων που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, βελτίωση του οδικού δικτύου / αγροτικών δρόμων, αναπαλαιώσεις και συντήρηση κτηρίων, κατασκευή χώρων στάθμευσης, διαμόρφωση χώρων πρασίνου/πάρκων, βελτίωση και δημιουργία χώρων πολιτιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας/πολυδύναμων κέντρων, θέματα που αφορούν την ασφάλεια και υγεία των κατοίκων, αντιπλημμυρικά και αποχετευτικά έργα, εξωραϊστικά σχέδια, θέματα οικιστικών ζωνών κ.α.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, συναρμόδιοι Λειτουργοί άλλων κυβερνητικών Τμημάτων και Υπηρεσιών, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων.

Ο Υπουργός έδωσε οδηγίες στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού και στα άλλα εμπλεκόμενα κυβερνητικά τμήματα για τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό συντονισμό με τα Κοινοτικά Συμβούλια για την επίλυση των προβλημάτων που απαιτούν χρόνο και διαδικασίες, καθώς και καθοδήγηση των Κοινοτήτων στις ενέργειες που χρειάζεται να προωθηθούν, ιδίως για αναπτυξιακά έργα και προγράμματα, καθώς και σε υποδομές. Εξέφρασε δε, τη δέσμευση της Κυβέρνησης για ενίσχυση του ρόλου και του έργου των τοπικών αρχών, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την προωθούμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή:ΚΥΠΕ