Αρχική Λεμέσιος Πάγιδα το τάχατες νεο κοινό γήπεδο στο Κολόσσι, να ανοίξουν τα μάτια...

Πάγιδα το τάχατες νεο κοινό γήπεδο στο Κολόσσι, να ανοίξουν τα μάτια τους τα Λεμεσιανά σωματεία, η λύση υπάρχει

Αφού έχω πάρει “κυκλική” πληροφόρηση για το τάχατες θέμα ανέγερσης νεου γηπεδού στη Λεμεσό, μαθαίνω ότι αυτό που ο υπουργός οικονομικών διερευνά τώρα είναι η εξεύρεση επενδυτή ο οποίος θα κτίσει και θα διαχειριστεί το γήπεδο για μερικά χρόνια.

Με λίγα λόγια το κράτος νίπτει τας χείρας του και αποποιείται της ευθύνης και υποχρέωσης του για να δώσει είκοσι εκατομμύρια, αυτά που δικαιούνται περίπου μαζί τα τρία Λεμεσιανά σωματεία για να φτιάξουν ένα δικό τους με ότι αυτό συνεπάγεται ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Γιατί αν το γήπεδο κατασκευαστεί από επενδυτή τότε ποιό θα είναι το όφελος των τριών σωματείων; Εκτός από το ότι θα αγωνίζονται σε  ένα καινούργιο γήπεδο κανένα άλλο όφελος δεν θα έχουν και αναφέρομαι φυσικά στο οικονομικό κομμάτι του θέματος, κάτι πολύ σημαντικό.

Ως εκ τούτου τα όσα ακούτε από το κράτος για το θέμα, είτε αυτό λέγεται υπουργοί είτε αυτό λέγεται βουλευτές είναι προφανώς λαικισμός. Εκτός κι΄αν κάποιος από όλους αυτούς μιλά, ζητά και απαιτά γήπεδο των ομάδων και όχι του επνεδυτή, γήπεδο από το κράτος κι΄όχι από τον ιδιώτη.

Την ίδια ώρα ο κύριος Κουτσοκούμνης με τα λεφτά της UEFA θέλει να ξανακτίσει το Μακάρειο κάνοντας προτάσεις στα Λεμεσιανά σωματεία οι οποίες είναι ανεφάρμοστες και μη εφικτές για να μπορέσει να βρει την δικαιολογία και να πεί αφου εσείς δεν μπορείτε τότε τα δίνω εδώ.

Ζητά ο πρόεδρος της ΚΟΠ όπως η γη στο Κολόσσι περάσει στην ιδιοκτησία των τριών Λεμεσιανών σωματείων γνωρίζοντας ότι και νομικά αυτό δεν μπορεί να γίνει μιας και η χαλίτικη γη μπορεί να εκμισθωθεί για κάποια χρονική περίοδο αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να μεταβιβαστεί.

Πάντως για μας η λύση υπάρχει. Είναι ίσως και πολύ απλή και διερωτούμαστε γιατί δεν την βλέπουν και δεν την αναφέρουν όσοι τον τελευταίο καιρό ανακάλυψαν το θέμα και σκίζουν τα ιμάτια τους γι΄αυτό. Η λύση είναι μπροστά μας και ακούει στο όνομα Τσίρειο Γήπεδο και όχι στάδιο.

Έχεις λοιπόν κύριε Κουτσοκούμνη δώδεκα εκατομμύρια, μας κάνουν και τα έξι που λες ότι τόσα είναι, ξανασχεδιάστε το Τσίρειο, φτιάξτε δυο πέταλα και νέες κερκίδες και τότε έχουμε το νεο γήπεδο στη Λεμεσό. Ταυτόχρονα η υποχρέωση του κράτους απέναντι στα Λεμεσιανά σωματεία παραμένει.

Δηλαδή το κράτος αφου δεν θα έχει εμπλοκή στο όλο θέμα θα εξακολουθεί να οφείλει τα είκοσι εκατομμύρια σε ΑΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝΑ και ΑΡΗ, οι τρείς ομάδες θα έχουν ένα νεο γήπεδο στο κέντρο της πόλης μαζί με τον ΓΣΟ και η ΚΟΠ θα έχει μια νεα έδρα, την καλύτερη ίσως έδρα για την εθνική μας ομάδα.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ίδου και το πήδημα. Αλλά από ότι φαίνεται κάποιοι ούτε την Ρόδο θέλουν να δουν αλλά ούτε και θέλουν να κάνουν το πήδημα. Προτιμούν απ΄ότι φαίνεται να κάνουν απλά έναν περίπατο πέντε λεπτών, τόσο απέχουν τα γραφεία της ΚΟΠ από το Μακάρειο.

ο φούρπΟς…