Αρχική Φούρπος Πέντε ομάδες, Μια πόλη, Ένα μεσοδότζιη γήπεδο, το κράτος, η εκκλησία κι’...

Πέντε ομάδες, Μια πόλη, Ένα μεσοδότζιη γήπεδο, το κράτος, η εκκλησία κι’ ο ΓΣΟ!

Ε, ρε τι παιρνάμε κι΄εμείς εδώ στη Λεμεσό. Ποδοσφαιρικά μιλάω και με την ευκαιρία που πλέον μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, 5 ομάδες της Λεμεσού θα αγωνίζονται στην νεα χρονιά στην Α΄κατηγορία.

Για χρόνια τώρα οι Λεμεσιανές ομάδες σαν πραγματικοί πρόσφυγες αναγκάζονται να δίνουν τα Ευρωπαικά του παιγνίδια είτε στην Λάρνακα είτε στην Λευκωσία. Κατάντια η οποία έγινε μάλλον συνήθεια.

Και τώρα. Ξαφνικά το ξανακαταλαβαίνουμε ότι δεν έχουμε γήπεδα στη Λεμεσό. ΑΕΖ και Καρμιώτισσα, οι δυο Λεμεσιανές νεοφώτιστες, θα παίζουν μάλλον στην νεα χρονιά σε κάποιο γήπεδο της Σκάλας.

Μα πως είναι δυνατόν να το δεχόμαστε έτσι απλά; Που είναι οι δημοτικές αρχές (συγνώμη για την ενόχληση κύριοι);! Που είναι οι στρατιές των υποψηφίων για μια θέση βουλευτή Λεμεσού;

Είναι πικρό, κατάντια, απογοητευτικό, οι ομάδες της πόλης μας να μην μπορούν να αγωνίζονται στην Λεμεσό. Είναι και παραχάραξη του ιδίου του πρωταθλήματος γιατί θα αγωνίζονται μειονεκτικά.

Μακριά αοπό την πόλη τους, τον κόσμο τους, την φυσική τους έδρα, αλλά και για όλες γενικά τις Λεμεσιανές ομάδες είναι επίσης μειονεκτικό μιας και θα έδιναν τόσους αγώνες στη Λεμεσό και δεν μπορεί να γίνει αυτό.

Εν έτη 2016 η Λεμεσός έχει μόνο ένα γήπεδο. Κι΄αυτό όπως όλοι ξέρουμε μεσοδότζιη και υπο την κυριαρχία της εκκλησίας και του ΓΣΟ που δεν βοηθά και πολύ τα Λεμεσιανά σωματεία και την Λεμεσό.

Και στο βάθος το κράτος. Που όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε τίποτα. Απολύτως τίποτα για να έχει η πόλη μας κάποιες έστω υποφερτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Ας το κάνει τώρα. Μπορεί και σήμερα.

Ναι, αν το κράτος θέλει, μπορεί να κάνει ότι πρέπει για να βρεθεί τρόπος, ΑΕΖ και Καρμιώτισσα να αγωνιστούν στην νεα χρονιά στη Λεμεσό. Γιατί μην μου πείτε ότι το Αμμόχωστος ή της Άχνας είναι καλύτερα!

Ο λόγος για ένα εκ των δυο γηπέδων, στο Ζακάκι ή στα Πολεμίδια….

ο φούρπΟς…