Αρχική ΑΠΟΛΛΩΝ Πέρασε σαν σίφουνας με τριάρα από το Αμμόχωστος, ξεχείλισε η κερκίδα των...

Πέρασε σαν σίφουνας με τριάρα από το Αμμόχωστος, ξεχείλισε η κερκίδα των διψασμένων φυγάδων

Σαν σίφουνας πέρασε μέσα από το στάδιο Αμμόχωστος ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ο οποίος παίζοντας μπροστά σε χιλιάδες φίλων που δείχνουν διψασμένοι για διάκριση, έριξε τριάρα στην Νεα Σαλαμίνα.

Μόλις στο 2′ είχαμε την πρώτη ευκαιρία και τι ευκαιρία! Ο Ντα Σίλβα έκανε την κατά μέτωπο επίθεση, έφτασε λίγο έξω από την περιοχή και πέρασε έξυπνα στον Μπεντόγια. Αυτός κοντρόλαρε και έκανε το σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Βεσελόφσκι ο οποίος έμεινε… άγαλμα και παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας.

Η πρώτη ευκαιρία σταμάτησε στο δοκάρι αλλά η δεύτερη είχε άλλη εξέλιξη, αφού δράστης της ήταν ο Άμπραχαμ Γκιέ! Στο 6′, ο Μπεμπέ έκανε αβίαστο λάθος στον χώρο του κέντρου, ο Άλεξ Ντα Σίλβα έκλεψε και πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Γκιέ που βγήκε φάτσα με τον Βεσελόφσκι και τον πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 υπέρ του Απόλλωνα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί είχαμε και δεύτερο γκολ, το οποίο ήταν ξανά προϊόν λάθους των γηπεδούχων. Αυτή την φορά το λάθος ήταν τραγικό αφού οι αμυντικοί της Νέας Σαλαμίνας γύρισαν πίσω στον Βεσελόφσκι, αυτός σταμάτησε με τα πόδια και είχε όλο τον χρόνο να απομακρύνει, καθυστέρησε και όταν το αποφάσισε ήταν αργά αφού ο Ζοάο Πέδρο που έτρεξε να πιέσει έβαλε το πόδι του και από την κόντρα που δημιουργήθηκε, η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα για το 0-2 μόλις στο 7′!

Τα δύο γρήγορα γκολ έδωσαν το δικαίωμα στον Απόλλωνα να… ρίξει τον ρυθμό και να προσπαθήσει να κοντρολάρει με ηρεμία το παιχνίδι. Αντίθετα η Νέα Σαλαμίνα ήταν η αναγκασμένη να επιτεθεί για να μειώσει χωρίς όμως μέχρι και το τέλος να καταφέρνει να φτιάξει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Βάλε.

 

Αντίθετα ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ είχε φτάσει κοντά σε ένα τρίτο γκολ όταν στο 55′ είχε σουτ του Παπουλή στο δοκάρι κάτι που τελικά έγινε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον κορυφαίο του παιγνιδιού τον Άλεξ Ντα Σίλβα ο οποίος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της πρώτης νίκησς της χρονιάς.

Σημειώνουμε ότι στο 89′ η Νέα Σαλαμίνα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της σωστής απ’ ευθείας αποβολής του Φροξυλιά, για χτύπημα στον Λόπες.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Μπεμπέ (46’Αμπελάιρας), Πεδρίτο (61’Κολοκούδιας), Τζούρτζουριτς, Μακρίεφ, Μάτσι (68’Φροξυλιάς), Σκοπελίτης, Γκράσι, Τσαμπούρης, Τσίνα, Τσιγκουίνι.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Λόπες, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Μπεντόγια (86’Κυριάκου), Πέδρο, Ρομπέρζ, Παπουλής, Βινίσιους, Βασιλείου, Γκιέ (81’Πίττας)….