Αρχική ΑΠΟΛΛΩΝ Πέταξε την ευκαιρία ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ , ισόπαλος με τον Ερμή χθές στο...

Πέταξε την ευκαιρία ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ , ισόπαλος με τον Ερμή χθές στο Τσίρειο

Σ΄ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο ξεκίνησε το παιχνίδι στο Τσίρειο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να εγκλιματιστούν στα δεδομένα του αγωνιστικού χώρου. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάτι το αξιόλογο και στο 12΄ένα καλό σουτ του Στογιάνοβιτς πέρασε έξω. Οι γαλάζιοι αναγκάστηκαν σε αλλαγή στο 17΄γιατί κτύπησε ο Μέζγκα. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο οι γαλάζιοι άρχισαν να ανεβάζουν απόδοση και στο 21΄μετά από κόρνερ του Ντα Σίλβα ο Γκίε αστόχησε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά από ωραία πάσα του Ρόσα, ο Πίττας έχασε εκπληκτικό πλασέ αφού η μπάλα βρήκε στο πόδι του τερματοφύλακα και πέρασε κόρνερ. Στο 33΄ ο Ερμής έχασε καταπληκτική ευκαιρία με τον Βάλε να δείχνει την κλάση του με διπλή απόκρουση και να αποσοβεί τον κίνδυνο. Στο 40΄ένα σουτ του Ρόσα πέρασε μόλις έξω. Στο 44΄ο Στογιάνοβιτς δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα. Το Α΄ημίχρονο δεν ήταν κάτι το αξιόλογο με τον αγωνιστικό χώρο να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Δυνατά μπήκε ο Απόλλωνας στην επανάληψη για να πετύχει το γκολ που θα του απέβαλλε το άγχος. Μέχρι και το 59΄η κατοχή του Απόλλωνα ήταν ανούσια και στο 60΄ ο Ρόσα έκανε το σουτ και ο τερματοφύλακας απέκρουσε, ο Στογιάνοβιτς όμως στην επαναφορά αστόχησε. Στο 63΄κλασσική φάση με τον Στογιάνοβιτς να πασάρει εξαιρετικά στο Γκίε που έχασε κλασσική ευκαιρία. Στο 65΄μετά από γύρισμα του Πίττα η μπάλα φαίνεται να περνά τη γραμμή αλλά ο επόπτης γραμμών έμεινε στη θέση του. Ο Απόλλωνας σαφώς ανώτερος προσπαθεί να σκοράρει και να μπει μπροστά στο σκορ. Στο 76΄ένα ωραίο φάουλ του Ντα Σίλβα απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Ερμή. Δοκάρι μετά το φάουλ του Ντα Σίλβα στο 80΄και πάλι για τον Απόλλωνα. Πολύ πιεστικός ο Απόλλωνας στα τελευταία λεπτά προσπαθεί για το γκολ αλλά η μπάλα μέχρι και το 83΄δεν του έκανε το χατίρι. Στο 84΄ο Σάκετι δέκτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από τον αγώνα δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των γαλάζιων. Το παιχνίδι πήρε μια άτακτη τροπή με τους γαλάζιους να αφήνουν χώρους για να επιτεθούν με αποτέλεσμα ο Ερμής να ανεβαίνει στο γήπεδο. Καταπληκτική ευκαιρία στις καθυστερήσεις για τους γαλάζιους με τον Φρέιρε να γυρίζει και τον τερματοφύλακα να αποκρούει.

Π. Εμμάνουελ:

«Θα μιλήσω αργά και για κάθε θέμα ξεχωριστά. Πρώτα από όλα όπως και με τον αγώνα με την Ομόνοια πάλι ο αγωνιστικός χώρος ήταν χάλια. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων που κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο με κίνδυνο και την σωματική τους ακεραιότητα. Δεύτερος θέλω να τονίσω ότι είμαστε στην διεκδίκηση του τίτλου, η πίεση που υπάρχει πάνω μας είναι καλή και θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο στα επόμενα παιχνίδι. Για το παιχνίδι συγχαρητήρια στον Ερμή που κατάφερε και πήρε έναν βαθμό. Στο πρώτο μέρος η έλλειψη υπομονής στο παιχνίδι μας και ο άσχημος αγωνιστικός χώρος δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε πολλές ευκαιρίες για γκολ και έτσι μείναμε στο μηδέν. Στην επανάληψη ήταν διαφορετική η ιστορία. Εμείς πιέσαμε πολύ τον Ερμή αναγκάζοντας τον να οπισθοχωρήσει. Στην φάση που ζήτησαν γκολ οι παίκτες μου δεν θέλω να σταθώ αν η μπάλα πέρασε ή όχι, είναι θέμα του διαιτητή. Δεν φταίει σε τίποτα ο Ερμής που ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο. Κάναμε καλό παιχνίδι και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους για την διεκδίκηση του τίτλου».Για τις πολλές απουσίες…«Είχαμε πολλές απουσίες, ο νεαρός Πίττας που μπήκε στο παιχνίδι και επειδή δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Αναγκαστικά πάμε στον πόλεμο με όποια όπλα έχουμε στην διάθεση μας και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές μου».

Κίτρινες: 62΄ Στογιάνοβιτς, 66΄Στυλιανού, – 35΄Ουλίσε, 69΄Γιαγκουδάκης, 78’Λατόρε, 90+Παναγόπουλος

Κόκκινες: 84΄΄ Σακέτι

Απόλλωνας: Βάλε, Στυλιανού (77΄Κολοκούδιας), Ελίζιο, Φρέιρε, Χάιμε, Σακέτι, Άλεξ, Στογιάνοβιτς, Ρόσα, Μέζγκα (17′ Πίττας), Γκιέ

Ερμής: Παναγόπουλους, Μουλαζίμης, Γιαγκουδάκης (76΄Μισιτζιάν), Χριστοφή, Λατόρε (90΄Μαράκις), Γκονζάλες, Μουσταφά, Ουλίσε, Κεϊτά, Μπαλογκούν (67΄Γουαταρά), Μαγιέλε…