Αρχική ΑΠΟΛΛΩΝ Πήγε να το γυρίσει αλλά τελικά πήρε μόνο ισοπαλία, ΑΕΚ-ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 2-2

Πήγε να το γυρίσει αλλά τελικά πήρε μόνο ισοπαλία, ΑΕΚ-ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 2-2

Χρειάστηκε να μείνει πίσω στο σκορ με 2-0 για να δείξει ότι αδικεί ίσως τον εαυτό του μιας κι΄ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ στο τέλος θα μπορούσε να κάνει την ολική ανατροπή αλλά στην κεφαλία του Μαγκλίτσα στις καθυστερήσεις ο Ραμίρες έκανε μεγάλη απόκρουση.

Στο Α’ μέρος η ΑΕΚ κρατούσε την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να φτάσει επικίνδυνα μπροστά από την εστία του Βάλε ενώ στην αντίπερα όχθη η Λεμεσιανή ομάδα έδειχνε να φυλάει περισσότερα τα νώτα της παρά να ψάχνει ευκαιρία για να βγεί στην επίθεση.

Στην επανάληψη η ομάδα της Λάρνακας πέτυχε νωρίς γκολ όταν το σουτ του Λαρένα στο 49΄κατέληξε στο δίκτυα του Βάλε. Στο 61′ ο Τρισκόφσκι έκανε το γύρισμα κι΄ο Μοντέιρο στην προσπάθεια του να αποκρούσει με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του.

Με το σκορ να βρίσκει τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ με δυο τέρματα πίσω ο προπονητής της Λεμεσιανής ομάδας αποφάσισε άμεσα να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα των κυανολεύκων βάζοντας στις θέσεις των Στογιάνοβιτς και Σακκέτι τους Μαγκλίτσα και Μεσκά.

Έτσι κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση με τον Παπουλή να μειώνει στο 79ο λεπτό μετά από πάσα του Μοντέιρο ενώ στο 85′ ο Καταλά ανέτρεψε τον Μαγκλίτσα ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ κέρδισε πέναλτυ το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ντα Σίλβα γράφοντας το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΕΚ: Ραμίρες, Καταλά, Λαρένα, Ορτίθ, Άλβες (87′ Μυτίδης), Τομάς, Τέτε (76′ Λαμπάν), Τρισκόφσκι, Μουρίγιο, Χαραλάμπους, Μπόλιεβιτς

Απόλλωνας: Βάλε, Ελίζιο, Φρέιρε, Σακέτι (64′ Μέζκα), Ντα Σίλβα, Ζοάο Πέδρο, Γκίε, Μαρκίδης, Στογιάνοβιτς (64′ Μάγκλιτσα), Μοντέιρο, Βασιλείου (74′ Παπουλής)

Δηλώσεις Πέδρο Εμάνουελ:Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Ξέραμε τι θέλαμε να κάνουμε γι’ αυτό στα πρώτα 30 λεπτά προσπαθήσαμε με στρατηγική να δώσουμε τη μπάλα στον αντίπαλο και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, αλλά αυτό δεν βγήκε σε κάποιες στιγμές. Ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ είχε την κατοχή αλλά στο τέλος οι δυο ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος δεν αρχίσαμε καλά, δεχθήκαμε το γκολ και δεν είναι εύκολο να δέχεσαι γκολ σε αυτό το σημείο. Προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε όμως η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και σκόραρε και το δεύτερο γκολ. Κάναμε κάποιες αλλαγές και είμαι χαρούμενος γιατί κάναμε καλή διαχείριση. Είμαστε κουρασμένοι απ’ τα πολλά παιχνίδια. Η ομάδα έδειξε ξανά ότι έχει χαρακτήρα και ότι είναι πολύ καλοί επαγγελματίες. Όχι μόνο οι έντεκα που ξεκίνησαν, αλλά και εκείνοι που μπήκαν ως αλλαγή και εκείνοι που δεν έπαιξαν. Φυσικά θέλαμε το τρίποντο όμως παίζαμε μια πολύ καλή ομάδα στην έδρα της, σε μια δύσκολη έδρα. Ευχαριστώ τον κόσμο μας. Εκείνοι που ήρθαν εδώ είναι εκείνοι που πάντα θα πιστεύουν στην ομάδα“….