Αρχική Τεχνολογία Πατέντα για οθόνη που… τυλίγεται από την Apple

Πατέντα για οθόνη που… τυλίγεται από την Apple

H Apple έχει καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας για τη δημιουργία ενός νέου smartphone με εύκαμπτη οθόνη που περιβάλλει το smartphone. 

Πιο αναλυτικά, δύο είναι οι ευρεσιτεχνίες που έλαβε η Apple από τον οργανισμό USPTO, με τη μία να αφορά σε μία οθόνη ενισχυμένης πραγματικότητας και η άλλη αφορά σε μία οθόνη που έχει κυρτό σχήμα. Ένα συμπαγές σε διαστάσεις smartphone εμφανίζεται στην αίτηση της ευρεσιτεχνίας της Apple να έχει εύκαμπτη οθόνη τεχνολογίας AMOLED.

image

Μέσα από ειδική τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, η οθόνη καταλαβαίνει σε ποιο σημείο της έχει στραμμένο το βλέμμα του ο κάτοχος του smartphone και αλληλεπιδρά αναλόγως μαζί του.

image

Η οθόνη αυτή μπορεί να καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια του πλαισίου ενός smartphone, στοιχείο που μπορεί να αλλάζει το περιεχόμενο που προβάλλεται. Ένα ερώτημα που παραμένει είναι το πώς θα είναι το λειτουργικό σύστημα μίας τέτοιας συσκευής, στοιχείο που δεν μπορεί, φυσικά, να απαντηθεί αυτή τη χρονική στιγμή. Κάτω από την οθόνη θα μπορούσε να ενσωματωθεί και ένας αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Το εάν και πόσο χρήσιμο θα ήταν ένα τέτοιο smartphone είναι δύσκολο να το πει κανείς με βεβαιότητα, αλλά αποτελεί μία ενδιαφέρουσα σχεδιαστική άσκηση της Apple ως απάντηση στην ανάγκη διατήρησης του συνολικού μεγέθους ενός smartphone σε χαμηλά επίπεδα με παράλληλη αύξηση των διαστάσεων της οθόνης….