Αρχική BusinessNews Περίεργα πράγματα στις καμπάνιες του ΚΟΤ, διαφημίσεις εκατομμυρίων ευρώ σε αγορές με...

Περίεργα πράγματα στις καμπάνιες του ΚΟΤ, διαφημίσεις εκατομμυρίων ευρώ σε αγορές με λίγους τουρίστες και χαμηλές σε άλλες με πολλούς

Στα €24,3 εκατ. ανήλθαν οι διαφημιστικές δαπάνες στις κυριότερες τουριστικές αγορές της Κύπρου τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ άλλα €4,9 εκατ. δαπανήθηκαν σε διαφημίσεις σε διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και άλλα έντυπα με στόχο την προσέλκυση τουριστών στο νησί, με τον ετήσιο προϋπολογισμό του ΚΟΤ να ξεπερνά τα €40 εκατ. σε ετήσια βάση.

Το ίδιο διάστημα, επισκέφθηκαν την Κύπρο 10,5 εκατ. περιηγητές μόνο από τις 10 κυριότερες τουριστικά αγορές για την Κύπρο, οι οποίες είναι η Βρετανία, η Ρωσία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ελβετία, το Ισραήλ, η Δανία και η Γαλλία.

Αναλύοντας το κόστος των διαφημιστικών δαπανών ανά χώρα στο διάστημα αυτών των έξι ετών και συγκρίνοντάς το με τις τουριστικές αφίξεις από το 2010 μέχρι και σήμερα εγείρονται ερωτηματικά σε σχέση με την στόχευση των διαφημιστικών εκστρατειών αλλά και για την αποτελεσματικότητά τους με βάση τις αφίξεις.

Διαβάστε εδώ ολόκληρό το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο

Υ.Γ. Θα ήταν ενδιαφέρον να μπορούσαμε να μάθουμε πόσο τοις εκατόν από όλα αυτά τα εκατομμύρια συμπεριλαμβάνει και την προώθηση της Λεμεσού σαν τουριστικός προορισμός. Θα ήταν χαρά μας να το ανέλυε αυτό ο αρμόδιος υπουργός ο οποίος στην γενική συνέλευση του ΕΒΕΛ πανηγύριζε γιατί η Λεμεσός κατάφερε να έχει 200 χιλιάδες τουρίστες το 2014.

 …