Αρχική Λεμέσιος Το ενυδρείο απορρίφθηκε γιατί ήταν μια απόφαση πιασάρικη, γιατί υπάρχει αλλεργεία στην...

Το ενυδρείο απορρίφθηκε γιατί ήταν μια απόφαση πιασάρικη, γιατί υπάρχει αλλεργεία στην λέξη mall, γιατί δεν θέλουμε ενυδρείο στην Λεμεσό, για

Πρόσφατα διάβασα για μια σημαντική βράβευση από ταξιδιωτικές ιστοσελίδες για το ενυδρείο του Ηρακλείου της Κρήτης. Σε πιο να πρωτοαναφερθώ; Ενυδρείο Βαρκελώνης, ενυδρείο Γένοβας, ενυδρείο Βαλένθιας κλπ κλπ κλπ.

Όλες πόλεις λιμάνια, πόλεις παραλιακές. Εμείς εδώ δεν αποκλείεται να στείλουμε ένα ενυδρείο στην ενδοχώρα. Εκεί στην πρωτεύουσα. Όπως τόσα μουσεία, ακόμη κι΄αυτό του χαράκτη Χαμπή.

Τα αναφερόμενα ενυδρεία, όλα βασικά σημεία αναφοράς για τις πόλεις αυτές, όλα σημεία ενδιαφέροντος για χιλιάδες τουρίστες που τα επισκέπτονται κάθε χρόνο με όλα τα οικονομικά συνεπακόλουθα για τις πόλεις που τα φιλοξενούν.

Πρόσφατα πριν από κανένα μήνα όπως διάβασα δηλαδή, το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού απέρριψε αίτημα επενδυτή για την δημιουργία ενυδρείου στη Λεμεσό και συγκεκριμένα όπως διάβασα στον χώρο του My Mall.

Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες θα θέσω κάποια ερωτήματα για να δω τι έχει συμβεί. Η απόρριψη έγινε γιατί ήταν μια απόφαση πιασάρικη όπως λένε οι αδελφοί στην Ελλάδα; Δηλαδή μια απόφαση της μόδας ας πούμε;

Ή η απόρριψη έγινε γιατί δεν ήταν ο κατάλληλος χώρος, ή απλά γιατί θα ήταν στο mall ή γιατί τέλοσπαντων η απόρριψη έγινε γιατί δεν θέλουμε ας πούμε κι΄εμείς ένα τέτοιο σημειό αναφοράς στην πόλη μας;

Θέτω ερωτήματα και μου έχουν γεννηθεί πολλά κάνοντας χθες αργά το απόγευμα στο κέντρο της πόλης μας μια βόλτα. Νέκρα. Καλά οι ντόπιοι έπιασαν τα βουνά. Τουρίστες όμως ούτε για δείγμα. Αλλά το ξέχασα.

Η Λεμεσός δεν είναι για τουρισμό. Η Λεμεσός δεν είναι τουριστική πόλη. Η Λεμεσός δεν είναι τουριστικός προορισμός! Μας πείσατε τελικά. 

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο αρμόδιος υπουργός, όμως κι΄ο δήμαρχος (ίσως από άγνοια) ούτε λίγο ούτε πολύ “πανηγύρισαν” για το γεγονός ότι η Λεμεσός πιάνει ετησίως μόλις 200 χιλιάδες τουρίστες.

Μόνο από το νούμερο αυτό κι΄όταν ακούς αυτές τις δηλώσεις, τότε καλώς σκέφτεσαι αν αξίζει να σε πιάνει μια τέτοια κατάθλιψη βλέποντας εντελώς άδειο το κέντρο της πόλης μας στα μέσα του Αυγούστου.

Αναμένω απάντηση! Για το ενυδρείο προς το παρών.

 ο ΛΕΜΕΣ ιος…