Αρχική Λεμέσιος “Πλατεία” Σαριπόλου, εκτός καρναβαλικών σχεδιασμών του Δήμου και με προβλήματα για τσικνοπέμπτη

“Πλατεία” Σαριπόλου, εκτός καρναβαλικών σχεδιασμών του Δήμου και με προβλήματα για τσικνοπέμπτη

Παρατηρώντας κάποιος το πρόγραμμα του Δήμου Λεμεσού για το καρναβάλι 2015 αυτό που θα παρατηρήσει είναι το ότι η “Πλατεία” Σαριπόλου βρίσκεται ουσιαστικά εκτός προγράμματος και παρά το γεγονός ότι θα γίνουν δεκάδες εκδηλώσεις σε όλα τα άλλα σημεία αναφοράς του κέντρου της πόλης μας.

Βεβαίως στην “Πλατεία” Σαριπόλου ο δήμος προγραμματίζει το καθιερωμένο πλέον “πανηγύρι” της Τσικνοπέμπτης, το οποίο ωστόσο σύμφωνα με την πληροφόρηση μας τίθεται σε αμφιβολία μιας και οι μαγαζάτορες στην περιοχή λόγω των τεταμένων σχέσεων τους με τον δήμο δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί του.

Όλα αυτά δεν συμβαίνουν τυχαία και δεν είναι τυχαίο που το πιο ίσως ξακουστό σημείο της πόλης μας σήμερα, τουλάχιστον στις άλλες πόλεις της Κύπρου, είναι εκτός καρναβαλιού. Πρώτιστα φταίει ο κακός σχεδιασμός της “Πλατείας” την οποία τοποθετούμε σε εισαγωγικά καθόλου τυχαία.

Η “Πλατεία” Σαριπόλου δεν είναι πλατεία γιατί ο Δήμος Λεμεσού όπως και τόσα άλλα την σχεδίασε λανθασμένα στα πλαίσια του έργου της ανάπλασης του κέντρου της πόλης μας. Σχεδίασε μια τάχατες πλατεία τοποθετώντας στην μέση μια “άκυρη” πέργολα που μετατρέπει την πλατεία σε καφενέ.

Και πέραν του γεγονότος ότι η πλατεία δεν είναι χώρος ανοικτός όπως ορίζει αυτός ο χαρακτηρισμός, η εικόνα που βγάζει η πλατεία παρατηρώντας τα τραπέζια, τις καρέκλες, τον κόσμο που βρίσκεται κάτω από την πέργολα, είναι η εικόνα του παραδοσιακού Κυπριακού γάμου κι΄απλά από εκεί λείπει το ρέσι.

Ταυτόχρονα και πάντοτε με σκεπτικό να ικανοποιεί και να μην “ταλαιπωρεί” τους ελαχίστους που κατοικούν στην περιοχή και την θεωρούν κτήμα τους, ο Δήμος Λεμεσού επιμένει να μην λαμβάνει τα σημεία των καιρών και έτσι πραγματοποίησε την επιθυμία του να κάνει το Παντοπουλείον “Maracanda” και δυστυχώς απέτυχε.

Απέτυχε γιατί προσπάθησε με ληγμένες και πολυποίκιλες πρόχειρες λύσεις να επιμένει ότι το παντοπουλείο το 2015 θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι παντοπουλείο και όχι κάτι διαφορετικό που θα μπορούσε ή θα έπρεπε να δέσει με την γύρω περιοχή με μια πραγματική “Πλατεία” Σαριπόλου.

Και βεβαίως όπως σήμερα λειτουργεί η “Πλατεία” ούτε κι΄από την πλευρά των ιδιοκτητών των μαγαζιών μας ικανοποιεί. Γιατί υπάρχουν στιγμές που μας θυμίζουν κάπως τον Ποταμό του 1985-90, δεν υπάρχει το γούστο και σίγουρα η “Πλατεία” Σαριπόλου δεν μπορεί και δεν πρέπει να θυμίζει Αγγλική Pub.

Θα θέλαμε με λίγα λόγια να δούμε και στην “Πλατεία” Σαριπόλου αφου πρώτα ο Δήμος μεριμνήσει να χαλάσει την εκτρωματική πέργολα κι΄αφου ανοίξει η πλατεία για τους πεζούς και τα παιδιά, θα θέλαμε να δούμε κι΄άλλα μαγαζιά που να θυμίζουν λίγο περισσότερο Ελλάδα, λίγο περισσότερο Κύπρο.

Και στην “Πλατεία” Σαριπόλου και στους γύρω πεζόδρομους που έχουν καταστεί τα παλιά fastfuntadika του τότε Ποταμού της Γερμασόγειας κι΄αυτό και πάλι με την ευθύνη του Δήμου λόγω αδειών που έκοψε και λόγω αδειών που έδωσε και στο Παντοπουλείο, θέλουμε να δούμε ποιότητα και γούστο.

Την Τσικνοπέμπτη όλη η πόλη πάει Σαριπόλου….

ο ΛΕΜΕΣ ιος…