Αρχική Λεμέσιος Πράξεις Πρόεδρε, όχι δηλώσεις

Πράξεις Πρόεδρε, όχι δηλώσεις

Προηγήθηκε ο Τάσος Παπαδόπουλος, ακολούθησε ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος το επανέλαβε ξανά πριν από λίγες μέρες στην τελετή αυτονόμησης του ΤΕΠΑΚ.

Και στις δηλώσεις του πρώην και του νυν προέδρου, προστίθενται αυτές πολλών υπουργών.  Αλλά το θέμα παραμένει πάντοτε ανοικτό. Μας πως στο καλό είναι αυτό δυνατόν;

Αναφερόμαστε βεβαίως στο θέμα της ίδρυσης σχολής Καλών Τεχνών από το ΤΕΠΑΚ, βεβαίως στην Λεμεσό. Μια σχολή την οποία πολλοί εξακολουθούν και επιμένουν να διεκδικούν.

Αρχικά ήταν οι φίλοι Πάφιοι, οι οποίοι αντιλαμβανόμαστε ότι το κάνουν με την αγαθότητα και την καλοσύνη που τους διακρίνει. Στη συνέχεια μπήκε ο Δήμος Λευκωσίας στο παιγνίδι, χωροθετόντας μάλιστα την σχολή στην Παλιά Λευκωσία.

Πίσω από την κίνηση του δήμου, μαθαίνουμε πως βρισκόταν βεβαίως και οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το UCY που δεν είχε το θάρρος να βγει το ίδιο να το πει, αλλά έβαλε μπροστά την τότε δήμαρχο.

Και φυσικά το θέμα συνεχίζεται και με τον νεο δήμαρχο της πρωτεύουσας μας. Ο οποίος έχει τώρα και ένα πολύ δυνατό σύμμαχο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που βρέθηκε μαζί του στον άμβωνα να ψάλλει το βράδυ της Ανάστασης.

Αναφερόμαστε βεβαίως στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος σε όχι και τόσο παλιές του δηλώσεις, ανακάλυψε όπως είπε ότι ένα μεγάλο μέρος της παλιάς Λευκωσίας είναι ιδιοκτησίας “δικής” του και ως εκ τούτου υποστηρίζει αυτό που υποστηρίζει κι΄ο Δήμος.

Την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Καλών Τεχνών στην παλιά Λευκωσία.

Και μέσα σ΄όλα αυτά οι πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Χριστόφια, στην πρόσφατη τελετή αυτονόμησης του ΤΕΠΑΚ. Και λέμε εμείς. Όχι δηλώσεις Πρόεδρε, πράξεις. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Διαβάστε σχετικό απόσπασμα ρεπορτάζ της εφημερίδας, Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ.      

“Tην διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση στηρίζει την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Καλών Τεχνών, με συγκεκριμένο περιεχόμενο και τμήματα, στο ΤΕΠΑΚ, έδωσε κατά την τελετή αυτονόμησης Πανεπιστημίου την περασμένη Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Η κυβέρνηση δια στόματος Πρόεδρου αυτή τη φορά βάζει και πάλι φρένο στις ορέξεις του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Δήμου Πάφου για την δημιουργία της Σχολής Καλών Τεχνών εκτός Λεμεσού.

Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε την ίδρυση της Σχολής Καλών Τεχνών εξέλιξη στρατηγικής σημασίας”.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…