Αρχική Τελευταία Νέα Προσοχή στους θυελώδεις ανέμους στα νότια παράλια το απόγευμα. Κίτρινη προειδοποίηση απο...

Προσοχή στους θυελώδεις ανέμους στα νότια παράλια το απόγευμα. Κίτρινη προειδοποίηση απο kitasweather

Ασταθείς αέριες μάζες και πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως στο Δυτικό μισό του νησιού ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ανατολικό μισό του νησιού. Σε καταιγίδα ο κίνδυνος χαλαζόπτωσης είναι μεγάλος.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 4-5 μποφόρ, στα νότια παράλια θα είναι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ και τοπικά για πολύ λίγο τα 9 μποφόρ όπου και χρειάζεται προσοχή. Οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται 4-6 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στα Ανατολικά, στους 24 βαθμούς στα Νότια, στους 22-23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 10 βαθμούς στην χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος και ψυχρός για την εποχή. Στα Ανατολικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν ακόμα λίγες βροχές ή καταιγίδες.Αύριο και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, το ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα συνεχίζει. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά μικρή άνοδο.

Επιδείνωση του καιρού μέχρι το τέλος της εβδομαδας.

Η βροχόπτωση του μήνα βρίσκεται στο 83% και σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε το 200% της κανονικής μέχρι το τέλος του μήνα.

http://www.kitasweather.com/…