Αρχική Τελευταία Νέα Προσφορές σήμερα για το κομματούδι του δρόμου που θα ενώσει τον παραλιακό,...

Προσφορές σήμερα για το κομματούδι του δρόμου που θα ενώσει τον παραλιακό, αφιερωμένο στο αυτοκίνητο

Στην προσφοροδότηση του μικρού κομματιού από το συνολικό έργο της συνένωσης του παραλιακού με την Φραγκλίνου Ρούσβελτ, το οποίο θα ξεκινά από την συμβολή του παραλιακού με την οδό Κουμανδαρίας μέχρι και την οδό Αγίας Θέκλης, αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα τα δημόσια έργα.

Στόχος του κράτους είναι όπως τα έργα κατασκευής του έργου να ξεκινήσουν μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο κάτι που θα χαρακτηρίζαμε σαν πολύ φιλόδοξο ευχόμαστε όμως πραγματικά να συμβεί μιας και η έναρξη των εργασιών για το έργο είναι καθυστερημένη εδώ και μερικά χρόνια.

Πάντως το έργο έχει σχεδιαστεί με την φιλοσοφία της επικέντρωσης που έχει ο Δήμος Λεμεσoύ και τα Δημόσια Έργα προς το αυτοκίνητο μιας κι΄αυτό αναμένεται να έχει κυριάρχο ρόλο και σε αυτό το έργο σε μια ευαίσθητη περιοχή της πόλης όπου θα έπρεπε να δοθεί περισσότερος χώρος στον άνθρωπο.

Για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν το κομμάτι αυτό θα ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του υπογειοποιημένο έτσι που τα αυτοκίνητα να παιρνούν κάτω από τον κόμβο στο παλιό λιμάνι με τον χώρο από πάνω να μετατρέπεται σε πλατεία.

Έτσι θα είχαμε μια φυσική συνένωση της Πλατείας του Κάστρου με το Παλιό λιμάνι δια μέσου της Πλατείας αυτής που επίσης για όσους δεν το γνωρίζουν ονομάζεται εδώ και πολλά χρόνια Πλατεία Συντάγματος κι΄ας μην ήταν ποτέ πλατεία.

Αντ’ αυτού σε ένα έργο συνολικής έκτασης μόλις 2 χιλιομέτρων θα έχουμε την δημιουργία παρόδιων χώρων στάθμευσης, συνολικά 37 χώρους στάθμευσης για ιδιωτικά οχήματα, 4 χώρους στάθμευσης για ταξί και 4 στάσεις λεωφορείων!!!!

Με τη διαπλάτυνση του οδοστρώματος σε αρκετά σημεία θα δημιουργηθούν στοές μέσα από τα κτήρια για τη διέλευση των πεζών, ενώ οι κολόνες των κτηρίων θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν κατάλληλα αφού θα βρίσκονται κοντά στις λωρίδες κυκλοφορίας.

Στην οδό Αγίας Θέκλης θα υπάρχει επιφανειακή υπόγεια στοά η οποία οδηγεί στο αγίασμα της Αγ. Θέκλας, ενώ παράλληλα λήφθηκε πρόνοια για την προστασία της στοάς με κατασκευή πρόσθετης προστατευτικής πλάκας και μετακινήθηκαν όλα τα δίκτυα κοινής ωφελείας.

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου και με βάση τους σχεδιασμούς που έγιναν, η κοίτη του ποταμού Γαρύλλη, από το υφιστάμενο γεφύρι μέχρι και την έξοδο προς τη θάλασσα, θα κλείσει και στη θέση του ποταμού θα κατασκευαστεί διπλός ορθογωνικός οχετός διαστάσεων 2Χ3,30Χ1,80 μέτρα και μήκους 180 μέτρων.

 …