Αρχική Λεμέσιος Πρόεδρε, πόψε τζιε άρκοψες περιμένουμε και ελπίζουμε να ακούσουμε πολλά, έστω κάτι,...

Πρόεδρε, πόψε τζιε άρκοψες περιμένουμε και ελπίζουμε να ακούσουμε πολλά, έστω κάτι, για ΤΕΠΑΚ και για Μαρίνα

image
image
image

Σε δυο σημαντικές εκδηλώσεις στην πόλη μας θα παρευρεθεί απόψε κι΄αύριο βράδυ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και σαν πολίτες της Λεμεσού αναμένουμε και περιμένουμε από τον πρώτο πολίτη της Κύπρου να ακούσουμε πολλά έστω και κάτι.

Συγκεκριμένα απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρευρεθεί στην τελετή αποφοίτησης των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κηποθέατρο, ενώ αύριο βράδυ θα πραγματοποιήσει τα επίσημα εγκαίνια της Μαρίνας Λεμεσού.

Όσον αφορά το ΤΕΠΑΚ αναμένουμε να ακούσουμε ότι επιτέλους θα ξεκινήσει την λειτουργία της από την νεα ακαδημαική χρονιά η Σχολή Καλών Τεχνών για την οποία το Κυπριακό κράτος δίνει υποσχέσεις για χρόνια ενώ θα θέλαμε να ακούσουμε και γι΄άλλα.

Για το πολύπαθο Μέγαρο Πηλαβάκη και για την λειτουργία του τμήματος χημικών μηχανικών, ενός κλάδου συνυφασμένου με το φυσικό αέριο και του τμήματος φαρμακευτικής δεδομένης και της λειτουργίας στην πόλη μας δυο μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών.

Η αναφερόμενη σχολή και τα αναφερόμενα τμήματα έχουν εδώ και χρόνια δρομολογηθεί χωρίς όμως να έχουν ποτέ υλοποιηθεί. Και βεβαίως θα είμασταν πανευτυχείς αν ο πρώτος πολίτης μιλήσει και για πολιτική του κράτους για αύξηση των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ.

Όσον αφορά την Μαρίνα Λεμεσού. Εκπληκτικό έργο το οποίο απολαμβάνουμε λόγω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά και της αποφασιστικότητας που επέδειξαν οι τοπικές αρχές και παράγοντες που όλοι μαζί δούλεψαν για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Το κράτος όμως και στην περίπτωση αυτή δεν έπραξε το δικό του χρέος. Που κατ΄ελάχιστον ήταν η κατασκευή μιας γέφυρας εκεί στον δρόμο που οδηγεί στην μαρίνα αλλά και της ένωσης του παραλιακού με την Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Αυτά θα έπρεπε ήδη να γίνουν.

Και παρακαλά σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού για το έργο αυτό, ακόμη και για ένα κομμάτι του γιατί όποιος γνωρίζει την Λεμεσό αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι αναγκαίο και είναι μια επένδυση για την Λεμεσό, την Κύπρο και τον τουρισμό. Μιλάμε μόνο για 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Βεβαίως είναι και το θέμα του συνεδριακού κέντρου. Αν κάποιος ανέβει στον τελευταίο όροφο σε κάπιο από τα κτήρια της μαρίνας θα αντικρύσει απέναντι του μια μεγάλη χωράφα με χόρτα και πολλά πετάμενα αντικείμενα γενικά ένα σκουπιδαριό.

Αυτή είναι η χωράφα στην οποία οι τοπικές αρχές προσπαθούν να πείσουν τις τέσσερεις τελευταίες κυβερνήσεις ότι θα πρέπει να δράσουν για να κατασκευαστεί εκεί ένα μεγάλο, αξιοπρεπές και ελκυστικό συνεδριακό κέντρο. Γι΄αυτά αναμένουμε, ελπίζουμε και ευελπιστούμε.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…