Αρχική Λεμέσιος Πρόσκληση, πρόκληση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού, να πάνε όλοι μαζί μια βόλτα,...

Πρόσκληση, πρόκληση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού, να πάνε όλοι μαζί μια βόλτα, σε Λήδρας και Ονασαγόρου

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Ανοικτή πρόσκληση, πρόκληση θα ήθελα να κάνω στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού για να πάνε ένα απογευματάκι όλοι μαζί μια βόλτα στην Λευκωσία, να πιούνε τον καφέ με το γλυκό τους στην Λήδρας και μετά ας τσιμπήσουν κάτι στην Ονασαγόρου.

Μόνο έτσι θα αντιληφθούν τι ο δήμος δεν έκανε στα πλαίσια της ανάπλασης του κέντρου της πόλης μας. Μόνο έτσι θα καταλάβουν τι σημαίνει να ψωνίζουν οι γονείς και τα παιδιά να περπατούν αμέριμνα, σε ένα χώρο χωρίς αυτοκίνητα.

Μόνο έτσι θα αντιληφθούν πως θα μπορούσε να ήταν η πόλη μας αν στα πλαίσια της ανάπλασης η περιοχή της Πλατείας Σαριπόλου ενωνόταν με την περιοχή του Κάστρου και δινόταν μια συνέχεια στους πεζοδρόμους και τις πλατείες.

Κι΄αυτό θα μπορούσε να γίνει με την πεζοδρόμηση της οδού Σαριπόλου, την δημιουργία της πλατείας της Αγίας Νάπας, αυτό θα μπορέσουν να το αντιληφθούν όταν περάσουν από την Φανερωμένη, κι΄από εκεί να μπαίνεις στο κάστρο.

Και βέβαια έτσι θα ήταν πεζόδρομος κι΄ο δρόμος τους δημαρχείο εκεί που βρίσκονται τα ιστορικά κτήρια της Πρυτανίας του ΤΕΠΑΚ και το Δημοτικό Μέγαρο, εκεί που φτιάξαμε την Πλατεία Πανεπιστημίου, εκεί που θα μεγάλωνε ο πεζόδρομος Αγίου Ανδρέου.

Κάντε λοιπόν την βόλτα σας στις Λήδρας και Ονασαγόρου και είμαι σίγουρος ότι θα νοιώσετε αμέσως τύψεις γιατί για το χατήρι προφανώς κάποιων λίγων κατοίκων της περιοχής τραβήξατε χειρόφρενο στο άνοιγμα νέων χώρων ψυχαγωγίας.

Και αναφέρομαι στην εντελώς άστοχη και ακατανότητη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιο για υπόδειξη εκ μέρους του κάθε νέου μαγαζιού συγκεκριμέμων χώρων στάθμευσης, αλλάζοντας την πολιτική για εξαγορά των θέσεων αυτών.

Άντε, κάντε την βόλτα σας και καλά να περάσετε. Είμαι σίγουρος γι΄αυτό!

Υ.Γ. 1. Για την Ανεξαρτησίας δεν κάνω κουβέντα γιατί το θεωρώ πλέον μάταιο. Ας δουν κι΄ας προβληματιστούν όμως και γι΄αυτό.Υ.Γ. 2. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και δεν μπορούν να περάσουν την πραγματικότητα. Γι΄αυτό και η πρόσκληση, προκληση.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…