Αρχική Τελευταία Νέα Πρόταση νόμου για θηλασμό σε δημόσιους χώρους

Πρόταση νόμου για θηλασμό σε δημόσιους χώρους

Σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά αναφέρει ότι ο δημόσιος θηλασμός πρέπει να σταματήσει να θεωρείτε θέμα ταμπού ενώ όπως αναφέρεται ετοιμάζεται και σχετικό νομοσχέδιο.

Γραπτή Δήλωση Σκεύης Κουκουμά:

Ο δημόσιος θηλασμός θα πρέπει να σταματήσει να θεωρείται θέμα ταμπού την ώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά το θηλασμό του νεογνού για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αναλύοντας τα οφέλη τόσο για την μητέρα όσο και για το παιδί.

Ο θηλασμός αποτελεί δικαίωμα του παιδιού και φυσικό τρόπο διατροφής των βρεφών. Για αυτό θα πρέπει να προστατευθεί τόσο μέσα από νομοθετική ρύθμιση όσο και μέσα από αλλαγή της νοοτροπίας και της αντίληψης που επικρατεί στην κοινωνία.

Για αυτό το λόγο ως ΑΚΕΛ ετοιμάζουμε πρόταση νόμου ώστε να ρυθμιστεί και να προστατευτεί ο θηλασμός σε δημόσιους χώρους ως ένα πρώτο βήμα. Για το σκοπό αυτό έχουμε ζητήσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την ετοιμασία σχετικής έκθεσης αναφορικά με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που ισχύουν σε άλλες χώρες.

Ταυτόχρονα ως Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ όσο και ως ΑΚΕΛ ετοιμάζουμε πρόταση προς το Υπουργείο Υγείας για δράσεις οι οποίες θα έχουν ως στόχο να ανατρέψουν στερεότυπα και παρωχημένες αντιλήψεις γύρω από το θέμα.

Ως Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ προγραμματίζουμε επίσης συναντήσεις με τις Μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στο θέμα ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις και να καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση.