Αρχική BusinessNews Πρώτο δάνειο της EBRD στον τομέα της ναυτιλίας, σε Λεμεσιανή εταιρεία, $11,4...

Πρώτο δάνειο της EBRD στον τομέα της ναυτιλίας, σε Λεμεσιανή εταιρεία, $11,4 εκατομμύρια

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης παραχώρησε δάνειο ύψους $11,4 εκατομμυρίων στην εταιρεία πλοιοδιαχείρισης Interorient Shipmanagement, που αποτελεί τον πρώτο δανεισμό στον τομέα των μεταφορών στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της EBRD, η επένδυση αυτή θα βοηθήσει την εταιρεία να επεκτείνει το πελατολόγιό της. “Η επένδυση αυτή θα συνεισφέρει επίσης στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, κάτι που θα οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα στον τομέα της ναυτιλίας”, προστίθεται.

“Είμαστε περήφανοι που υπογράφουμε το πρώτο δάνειο στον τομέα των μεταφορών με την Interorient Shipmanagement για να υποστηρίξουμε την επέκταση των υπηρεσιών πλοιοδιαχείρισης της εταιρείας”, ανέφερε η Σου Μπάρετ, Διευθύντρια της EBRD για τις μεταφορές, στην τελετή υπογραφής στη Λεμεσό.

Σημείωσε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την εμπλοκή της EBRD στον τομέα των μεταφορών στην Κύπρο, προσθέτοντας πως η τράπεζα προσβλέπει σε περαιτέρω στήριξη της εμπορικοποίησης του ναυτιλιακού τομέα της χώρας στο μέλλον.

Από την πλευρά του, ο Λίπμορ Κροκόσκα, επικεφαλής του γραφείου της EBRD στην Κύπρο, ανέφερε πως η ναυτιλία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της κυπριακής οικονομίας και είμαστε ευτυχείς που συνεισφέρουμε στην ανάπτυξή του.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Interorient Shipmanagement Θέμης Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την EBRD, η οποία θα βοηθήσει στην υλοποίηση των επεκτατικών σχεδίων της εταιρείας.

Η EBRD ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επενδύσεων στην Κύπρο για την περίοδο 2014 -2020. Μέχρι τώρα οι επενδύσεις έφθασαν τα €107,5 εκατ.

Σημειώνεται ότι η ΕΒRD έχει φέτος αρχίσει ένα πρόγραμμα ύψους €780.000 για υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων, ενώ έχει επενδύσει €20 εκατ στην Ελληνική Τράπεζα αποκτώντας το 5,4% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ…