Αρχική Λεμέσιος Πυρκαγιά στην Κιτίου Κυπριανού σε εγκαταλελειμένο, πάλι κάλα που δεν έφταιξαν την...

Πυρκαγιά στην Κιτίου Κυπριανού σε εγκαταλελειμένο, πάλι κάλα που δεν έφταιξαν την Σαριπόλου

Προχθές δυστυχώς είχαμε μια πυρκαγιά σε ένα εγκαταλελειμένο σπίτι στην οδό Κιτίου Κυπριανού, πλησίον της Πλατείας Σαριπόλου, όπου διέμενε ένας άστεγος άνθρωπος, Πολωνός στην καταγωγή.

Για να είμαι ειλικρινής με όσα ακούω και διαβάζω εδώ και καιρό, θα περίμενα να φταίξουν και πάλι την Σαριπόλου για την φωτιά αυτή. Μάλλον δεν τους βόλεψε η ώρα που άναψε η φωτιά.

Περίμενα ότι θα φταίξει η τάχατες δυνατή μουσική, τα αποχωρητήρια, ότι δεν χωράει να περάσει η πυροσβεστική, εννοώ μέσα από την πλατεία, θα περίμενα να φταίξουν όσοι πάνε στην Σαριπόλου.

Τελικά δεν άκουσα τίποτα απ΄όλα αυτά. Όπως είπα και πιο πάνω δεν τους βόλεψε δυστυχώς γι΄αυτούς η ώρα. Αυτούς που τάχατες έκαναν και νεο όμιλο, επιτροπή πως την λένε τελοσπάντων.

Διάβασα μόλις λίγες μέρες πριν ότι οι κατοίκοι του κέντρου ξανακατηφόρησαν στο δημαρχείο και φταίνε τα πάντα. Το δημαρχείο θα ξαναδεί τις άδειες, τις μουσικές και όλα τα άλλα τα γνωστά.

Ο απώτερος και βασικός στόχος είναι βεβαίως πάντοτε ένας. Το κέντρο να ξαναμετατραπεί σε ένα γηροκομείο όταν ήταν πριν την ανάπλαση και πριν να ξοδέψουν άνθρωποι τόσα εκατομμύρια.

Εκατομμύρια για να φτιάξουν όλα αυτά τα μαγαζιά, για να φτιάξουν μια Σαριπόλου ζηλευτή στους ξένους, τους πρωτευουσιάνους, τους Σκαλιώτες και τους Πάφιους, βασικά και σε όλους εμάς.

Εκτός από εσάς εκεί στο δημαρχείο και τους ούτω λεγόμενους κατοίκους του κέντρου. Αλήθεια γιατί δεν διαβάζουμε και δεν ακούμε παρόμοια για τους κατοίκους του κέντρου της Λευκωσίας;

Ίσως γιατί το δημαρχείο της πρωτεύουσας δεν ενοχελίται για το ότι η εντός των τειχών Λευκωσία έχει γεμίσει με μπαράκια και νυκτερινά μαγαζιά; Ίσως γιατί είναι το κέντρο της πόλης;

Aυτές είναι οι χρήσεις σε κάθε κέντρο, σε κάθε πόλη, σε κάθε χώρα. Ναι να γίνονται όλα νομότυπα. Αλλά το κέντρο αυτό πρέπει να γίνει. Διαφορετικά δεν θα είναι κέντρο πόλης αλλά γειτονιά.

Και η Σαριπόλου δεν βρίσκεται σε καμμιά γειτονιά παρά μόνο στην καρδιά του κέντρου της Λεμεσού μας. Εκεί όπου προχθές άναψε η φωτιά κι΄ευτυχώς δεν έφταιξε και πάλι η πλατεία αυτή.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…