Αρχική Τελευταία Νέα Πωλείται η ιστορική ταβέρνα «Τσολιάς» – Δείτε την αγγελία

Πωλείται η ιστορική ταβέρνα «Τσολιάς» – Δείτε την αγγελία

Αγγελία που έχει δημοσιευτεί στο facebook αναφέρει χαρακτηριστικά:«Η ιστορική ταβέρνα ‘Τσολιάς’ στη Λεμεσό πωλείται μετά το θάνατο του ιδρυτή της, Ορθόδοξου Τσολιά ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 8 αυτού του μήνα. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Σάββα Τσολιά στο τηλ. 99414456».

Ο Ορθόδοξος Τσολιάς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη και όχι μόνο.

Καταγόταν από την Πλατανιστάσα, ζούσε στα Βαρώσια κι έφτασε στη Λεμεσό μετά την εισβολή του 1974.

Από τότε το χαμόγελο του συντρόφευε τους φίλους και θαμώνες της ταβέρνας του στη Λεμεσό.

Ανιψιός του είχε αναλάβει το βάρος να αναγγείλει τον θάνατο του Ορθόδοξου Τσολιά, προκαλώντας συγκίνηση σε πολύ κόσμο (κυρίως από την Λεμεσό) που τον γνώριζε και τον εκτιμούσε.

Το μήνυμα έγραφε: «Έφυγε τη νύχτα της Τρίτης 8/8/2017 μετά από βαριά ασθένεια ο αγαπημένος μας θείος Ορθόδοξος Τσολιάς, ιδιοκτήτης της ταβέρνας ‘Τσολιάς’ στη Λεμεσό. Άνθρωπος που τον συντρόφευε πάντα εγκάρδιο χαμόγελο, ευγένεια, καλοσύνη και λεβεντιά. ‘Εκ Πλατανηστάσης καταγόμενος και εκ Βαρωσίων ορμώμενος και εν Λεμεσό αγωνιζόμενος από το 1974’ όπως δήλωνε. Αιωνία σου η μνήμη θείε Τσολιά, το χαμόγελο σου θα στολίσει τον παράδεισο! Ήσουν ο τύπος του ανθρώπου Τσολιά που κάθε γωνιά της αγαπημένης σου Ελλάδας χρειάζεται και κάνει τους Έλληνες περήφανους!». 

ΠΗΓΗ