Αρχική Τελευταία Νέα Σήμερα, δημόσια συζήτηση για τα ψηλά κτήρια στο πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολομωνίδης

Σήμερα, δημόσια συζήτηση για τα ψηλά κτήρια στο πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολομωνίδης

Με την πιο κάτω αναφορά στην σελίδα που ετοιμάστηκε για την εκδήλωση στο facebook, οι διοργανωτές αναφέρουν τα ακόλουθα και θα κάνουμε ένα μικρό σχόλιο σε αυτά. Γιατί πάντα να έχουν λόγο οι περίοικοι και όχι οι κάτοικοι αυτής της πόλης σε κάθε ανάπτυξη που θα γίνει στη Λεμεσό; Διαβάστε.

“Η φυσιογνωμία της πόλης αλλάζει με την ένταξη νέων ψηλών κτηρίων. Στην Κύπρο μέχρι τώρα τα πιο ψηλά κτίρια έφταναν του 6 έως 8 ορόφους ενώ τώρα βλέπουμε 18-όροφα κτήρια και σύντομα 30-όροφα.

Υπάρχει προγραμματισμός;

Η εξαγγελία νέων πολεοδομικών κινήτρων για αναζωογόνηση της οικοδομικής βιομηχανίας έφεραν την εμφάνιση Ψηλών Κτηρίων και ταυτόχρονα δημιούργησαν νέα δεδομένα που επιτρέπουν καλύτερη χρήση της γής, παρέχοντας εξαιρετική θέα προς την θάλασσα. Όμως οι περίοικοι πως απαντούν σε αυτό;

Τα ψηλά κτίρια κτίζονται σε καθορισμένες ζώνες; Εφαρμόζεται το τοπικό σχέδιο; Το κυκλοφοριακό πρόβλημα αμβλύνεται ή χειροτερεύει; Θα δημιουργηθούν επαρκείς νέοι χώροι πρασίνου ή ανοικοδομείται μια νέα τσιμεντούπολη; Η πόλη θα γίνεται καλύτερη και θα μας προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής ή οδεύουμε προς ένα πολεοδομικό χάος;

Στόχος της Δημόσιας Συζήτησης είναι η ενημέρωση και η ανάπτυξη διαλόγου για την πολιτική που ακολουθείται στην δημιουργία Ψηλών Κτηρίων και πως αυτά επηρεάζουν και προδιαγράφουν την πόλη του μέλλοντος”….

image