Αρχική Τελευταία Νέα Σήμερα στη Λεμεσό, στο ΤΕΠΑΚ, το 2ο συνέδριο Αειφορίας στη Κύπρο

Σήμερα στη Λεμεσό, στο ΤΕΠΑΚ, το 2ο συνέδριο Αειφορίας στη Κύπρο

Με θέμα “Κλιματικές Αλλαγές, ο Κίνδυνος της Απερήμωσης και η Αναγκαιότητα Διαμόρφωσης Ανάλογων Πολιτικών και Εφαρμογής Μέτρων στην Κύπρο για την Αντιμετώπιση τους”, πραγματοποιείται αύριο, 14 Ιουνίου, στη Λεμεσό, το 2ο Συνέδριο Αειφορίας στην Κύπρο.

Το Συνέδριο, που θα αρχίσει στις 16:00, στο Αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, συνδιοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Europe Direct Λεμεσού και το Κυπριακό Ίδρυμα Αειφορίας, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Κανάλι 6.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκου Κουγιάλη και σε αυτό θα τιμηθούν με τα πρώτα βραβεία Αειφορίας, ο Κύπριος Ευρωπαίος Επίτροπος Χρίστος Στυλιανίδης, για τη συμβολή του στην καταπολέμηση του Έμπολα και τη δράστη του στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και ο Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, για τη συμβολή του στην αειφόρο ανάπτυξη της Λεμεσού.

Πέραν του Υπουργού Γεωργίας, το Συνέδριο αναμένεται να χαιρετίσουν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου και ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου.

Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις για τη Συνθήκη του Παρισιού για τις κλιματικές αλλαγές, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προσαρμογής της Κύπρου CYPADAPT, τη διαμόρφωση ανάλογων πολιτικών και εφαρμογή μέτρων στην Κύπρο, με στόχο την αντιμετώπιση της απερήμωσης και τις προοπτικές για ένα master plan συνεχών δενδροφυτεύσεων στο νησί.

Επιπρόσθετα θα γίνουν τοποθετήσεις και συζήτηση με τους παρευρισκομένους, εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων και άλλους, θα εξαχθούν συμπεράσματα και θα εγκριθούν σχετικά ψηφίσματα.

Τα συμπεράσματα κάθε συνεδρίου, που θεωρείται πλέον θεσμός, εκδίδονται και βρίσκονται στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου, ενώ αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης με τους διάφορους σχετικούς φορείς για προώθηση της Αειφορίας….