Αρχική Οικονομολόγος Στην Λιέγη οι νέοι πέταξαν αυγά, στην Λευκωσία του τραγούδησαν το “πισκαλάκια...

Στην Λιέγη οι νέοι πέταξαν αυγά, στην Λευκωσία του τραγούδησαν το “πισκαλάκια παίξετε”;

Πρόσφατα, πολύ πρόσφατα βρέθηκε στην Κύπρο ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου, ο κύριος Ρομπάι, ο οποίος ανάμεσα σ΄άλλα βρέθηκε και στο πανεπιστήμιο Κύπρου όπου μίλησε σε φοιτητές.

Από τα Μ.Μ.Ε. δεν πληροφορηθήκαμε τι έγινε κατά την διάρκεια της συνάντησης των φοιτητών με τον κ.Ρομπάι και το συμπέρασμα που εξάγουμε είναι ότι τίποτα μη αναμενόμενο δεν συνέβηκε για να μην έχει αναφερθεί.

Κι΄όταν λέμε μη αναμενόμενο, δεν αναφερόμαστε στο ρίξιμο αυγών, αυτό έκαναν χθες οι νεοι στην Λιέγη όπου μιλούσε ο κ.Μπαρόζο για το μέλλον της Ευρώπης, την οικονομική κρίση και την μετανάστευση.

Το τι έγινε στην Λιέγη το μάθαμε, αλλά δεν μάθαμε τι έγινε στην Λευκωσία, δεν μάθαμε αν οι δικοί μας νέοι έχοντας πιθανώς οδηγίες για να μην κακοφανίσουν τον κ.Ρομπάι απλά του τραγούδησαν το “πισκαλάκια παίξετε”.

Όσον αφορά το τι έγινε στην Λιέγη, ένας νεαρός πήρε πρώτος τον λόγο και είπε στον Μπαρόζο πως σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου το 95% των Ευρωπαίων πολιτών απορρίπτουν τα μέτρα λιτότητας αλλά οι φωνές τους δεν ακούγονται.

Στη συνέχεια μια νεαρή κοπέλα πήρε τον λόγο και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κομισιόν πως είναι υπεύθυνος για το “οχυρό Ευρώπη” που προκαλεί θανάτους μεταναστών.

Οι διοργανωτές προσπάθησαν να παρέμβουν, λέγοντας τους νεαρούς πως κανονικά θα έπρεπε να κάνουν ερωτήσεις. Αλλά ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ζήτησε να συνεχίσουν.

Όταν τα μικρόφωνα απομακρύνθηκαν και από τους δυο, εκείνοι πέταξαν τα αυγά χωρίς ωστόσο να πετύχουν τον απερχόμενο πρόεδρος της Κομισιόν.

“Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Με συγχωρείτε αλλά έτσι δεν γίνεται δημοκρατικός διάλογος. Μόνο έτσι μπορείτε να εκφραστείτε; Είναι λυπηρό”, είπε από το μικρόφωνο άνθρωπος της διοργάνωσης.

“Αυτή δεν είναι Ευρώπη αλληλεγγύης, αλλά δυστυχίας”, φώναξε η νεαρή, ενώ τους απομάκρυναν από την αίθουσα.

Υ.Γ. Σε μια δημοσκόπηση που παρουσιάζει σήμερα ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ανάμεσα σ΄άλλα, παρατήρησα ότι μόλις το 5% ρίχνουν ευθύνη στην Ευρωπαική Ένωση για όσα ζούμε σήμερα. Βεβαίως αυτό δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά. Εξακολουθεί όμως να είναι λυπηρό.

economoΛΟΓΟΣ …