Αρχική Τελευταία Νέα Στην παρουσία του ίδιου του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και...

Στην παρουσία του ίδιου του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου σε εξέλιξη ο διαγωνισμός οίνου

Στην παρουσία του ίδιου του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου, Jean Marie Aurand, βρίκεται σε εξέλιξη από προχθές 10 Μαίου και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 13 Μαΐου, ο 9ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου στην πόλη μας.

Στον διαγωνισμό των οποίων συνδιοργανώνουν το Τμήμα Γεωργίας, ο Δήμος Λεμεσού, ο ΚΟΤ, ο Σύνδεσμος Οινοποιείων Κύπρου, ο Σύνδεσμος Περιφερειακών Οινοποιείων Πάφου, η Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων Κύπρου και ο Σύνδεσμος Οινοχόων Κύπρου συμμετέχουν 29 κυπριακά οινοποιεία με 132 δείγματα κρασιών.

Κριτές στο διαγωνισμό, που τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου καθώς και του Υπουργού Γεωργίας, είναι επτά καταξιωμένοι και διεθνούς φήμης κριτές (6 ξένοι και ένας Κύπριος), ενώ ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται από τους διοργανωτές το γεγονός ότι της κριτικής επιτροπής θα προεδρεύει, για πρώτη φορά, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου, Jean Marie Aurand.

Γιια πρώτη φορά υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση στο διαδικαστικό μέρος, αφού πλέον τα γλυκά κρασιά θα αξιολογηθούν ως ξεχωριστή κατηγορία από τα ξηρά και τα ημίγλυκα, κι΄αυτό έχει μια ιδιαίτερη σημασία για την Λεμεσό δεδομένου ότι σε αυτά υπάγεται και η κυπριακή κουμανταρία.

Στον διαγωνισμό φιλοξενούνται πέντε διακεκριμένοι δημοσιογράφοι από χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι πέραν της κάλυψης του διαγωνισμού, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε τέσσερις εκδρομές, στους «Δρόμους του Κρασιού», όπου θα επισκεφθούν κυπριακά οινοποιεία και θα γνωρίσουν τους οινοποιούς μας.

Ο διαγωνισμός κορυφώνεται με την τελετή βράβευσης, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 13 Μαΐου, στο Columbia Venue Centre, στη Λεμεσό….