Αρχική Λεμέσιος Στις αποθήκες χαρουπιών η Καλών Τεχνών

Στις αποθήκες χαρουπιών η Καλών Τεχνών

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Ανάμικτα συναισθήματα. Δόθηκε μάχη, Αρχιεπίσκοπος, Γιωρκάτζης και Πανεπιστήμιο, την ήθελαν στην Παλιά Λευκωσία. Την ήθελαν και την θέλουν ακόμη κι’ο Βέργας και οι Παφίτες.

Τελικά ευτυχώς δόθηκε, δικαιωματικά στο ΤΕΠΑΚ. Η Σχολή Καλών Τεχνών και η χωροθέτηση της στο κέντρο της Λεμεσού, ήταν άλλωστε και ο λόγος γέννησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου.

Τώρα μαθαίνουμε ότι θα πάει όμως παραλιακά. Όχι στο κέντρο, αλλά σε μια υποβαθισμένη περιοχή, εκεί όπου ο Δήμος Λεμεσού φαίνεται να στρέφει το πρόσωπο του για την επόμενη τετραετία.

Ανάμικτα συναισθήματα. Από την μια γιατί η Σχολή μένει σίγουρα Λεμεσό, γιατί θα γίνει μια αρχή αναβάθμισης μιας πλήρως υποβαθμισμένης αλλά άκρως ενδιαφέρουσας περιοχής, αλλά από την άλλη.

Από την άλλη, η Σχολή Καλών Τεχνών φεύγει από το κέντρο της πόλης.

Εγκαταλείπει την Πλατεία Ηρώων, την Πλατεία Πανεπιστημίου, εκεί όπου χωροθετήθηκαν τα τμήματα της και όπου σήμερα λειτουργά το τμήμα γραφικών τεχνών το οποίο φεύγει μαζί της και αυτό.

Η απώλεια για το κέντρο της πόλης θα είναι μεγάλη. Γιατί η αναβάθμιση του κέντρου στηρίκτηκε και στηρίζεται και στον φοιτητικό πληθυσμό. Ο οποίος τώρα μετατοπίζεται και διασκορπάτε.

Ένα λάθος το οποίο έγινε από τον πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης με την εξάπλωση της σε μια τεράστια έκταση, πάει τώρα να επαναληφθεί με την αποκόλληση ενός κομματιού από το ΤΕΠΑΚ, το οποίο θυσιάζεται για την ανάπτυξη μιας άλλης περιοχής.

Δυστυχώς και ζυγίζωντας όσα εμείς θεωρούμε σημαντικά, η εξέλιξη αυτή δεν μας βρίσκει χαρούμενους.

Αντίθετα θα θέλαμε άμεσα ο φοιτητικός πληθυσμός του ΤΕΠΑΚ να διπλασιαστεί και όχι να διασκορπισθεί. Γιατί μόνο έτσι το κέντρο της πόλης μας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να προχωρεί.

Δώστε την άποψη σας για το θέμα μέσα από την πιο κάτω ψηφοφορία. Κατά πόσον συμφωνάτε με την παραμονή της σχολής στο κέντρο ή με την μεταφορά της στις αποθήκες χαρουπιών, δυτικά του καρνάγιου.

Sorry, there are no polls available at the moment….