Αρχική Τελευταία Νέα Στο δικαστήριο ο ένας εκ των βομβιστών της Λεμεσού

Στο δικαστήριο ο ένας εκ των βομβιστών της Λεμεσού

Στο Δικαστήριο Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης οδηγείται σήμερα ο 29χρονος Σύρος ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα ως ύποπτος σε σχέση με την έκρηξη βόμβας την περασμένη Πέμπτη στη Λεμεσό, σε κατάστημα πώλησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Στο Δικαστήριο οδηγείται και ο 44χρονος ελληνοκύπριος ΕΠΥ ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, βάση μαρτυρίας που εξασφάλισαν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού για διασύνδεσή του με τις δύο βομβιστικές επιθέσεις το πρωινό του περασμένου Σαββάτου στη Λεμεσό.
 
Ο 29χρονος φέρεται ως ένα από τα δυο πρόσωπα που θεάθηκαν να επιβαίνουν σε όχημα λίγο μετά τη διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να σχετίζεται με τους πυροβολισμούς που ακολούθησαν, την ίδια μέρα, εναντίον άλλου καταστήματος πώλησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
 
Για την υπόθεση τελεί υπό οκταήμερη κράτηση 28χρονος ομοεθνής του, στον οποίο ανήκει το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις για εντοπισμό και του δεύτερου προσώπου που θεάθηκε να επιβαίνει στο όχημα.
 
 
Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε όταν  προέκυψαν νέα στοιχεία για την εμπλοκή του 44χρονου σε σοβαρότερες  υποθέσεις κι εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης του. Συγκεκριμένα, η μαρτυρία που κατείχαν αρχικά οι ανακριτές τον συνέδεε με την έκρηξη στο αυτοκίνητο 57χρονης γυναίκας στην περιοχή Ομονοίας αλλά και με τη βόμβα που τοποθετήθηκε μπροστά από την οικία της, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη και τελικώς αδρανοποιήθηκε. Όπως είχε προκύψει  από την αρχή των αστυνομικών ερευνών, στόχος των βομβιστών δεν ήταν η 57χρονη αλλά ο 29χρονος γιος της.
 
Χθες  το μεσημέρι ο 44χρονος  οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, όπου δέχτηκε λεκτική επίθεση από πρόσωπα που ήταν μαζεμένα στον χώρο, σε σχέση με τις βομβιστικές επιθέσεις σε καταστήματα πώλησης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στη Λεμεσό.