Αρχική Τελευταία Νέα Στο στόχαστρο Οδυσσέα η σύνταξη Νικολαΐδη από την ΑΗΚ

Στο στόχαστρο Οδυσσέα η σύνταξη Νικολαΐδη από την ΑΗΚ

Στο στόχαστρο του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μπήκε η συνταξιοδοτική προαγωγή του νυν δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη, από το Δ.Σ. της ΑΗΚ, το 2008, όταν ο κ. Νικολαΐδης θα αποχωρούσε από την Αρχή, εν όψει της υπουργοποίησής του. Με έκθεσή του, ο Γεν. Ελεγκτής χαρακτηρίζει παράνομη την αύξηση της σύνταξης του και ζητά όπως ανακτηθούν τα ποσά που καταβλήθηκαν τότε παράνομα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, στις 18 Μαρτίου 2008, το Δ.Σ. της ΑΗΚ αποφάσισε τα εξής:

Α. Τη μισθολογική προαγωγή του κ. Νικολαΐδη σε θέση με κλίμακα Ν1 (Α15+1) για σκοπούς υπολογισμού των συνταξιοδοτικών του ωφελημάτων μόνο.

Β. Την αναγνώριση στον πιο πάνω υπάλληλο 75 επιπρόσθετων μηνών υπηρεσίας και συγκεκριμένα, από 325 σε 400. Αυτό αποφασίστηκε σύμφωνα με τον κανονισμό 22(1)(β) των περί Αρχής Ηλεκτρισμού κανονισμών του 1997, σύμφωνα με τον οποίο, όταν μέλος αφυπηρετεί για ανάληψη δημόσιου λειτουργήματος ασυμβίβαστου με τη θέση την οποία κατέχει στην Αρχή, σε κάθε περίπτωση παίρνει για την υπηρεσία του αυτή στην Αρχή, τόση επιπρόσθετη σύνταξη όση η Αρχή θα κρίνει δίκαιη και πρέπουσα.

Γ. Την καταβολή του αντιτίμου της άδειας που είχε σε πίστη του ο πιο πάνω υπάλληλος, ήτοι 56 ημέρες, σύμφωνα με τον Κανονισμό 9(3) των Κανονισμών Χορήγησης Αδειών.

Ζητά πίσω τα λεφτά

«Απαράδεκτη και παράνομη» χαρακτηρίζει την πιο πάνω απόφαση του ΔΣ της ΑΗΚ, ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος ζητά «τον άμεσο επανυπολογισμό του ύψους της σύνταξης του πιο πάνω υπαλλήλου, με βάση τον τελευταίο μισθό πριν την αφυπηρέτησή του και ανάκτηση οποιωνδήποτε ποσών έχουν παράνομα καταβληθεί». Για τον λόγο αυτό, όμως, πρέπει «προηγουμένως (να) ληφθεί σχετική γνωμάτευση από τον νομικό σύμβουλο της Αρχής, ως προς τη δυνατότητα αυτή, λόγω της παρόδου 9 χρόνων».

Χαρίζει συντάξεις στον Δήμο Λεμεσού ο Νίκος Νικολαΐδης

Στο παρόν, ωστόσο, ο Δήμαρχος Λεμεσού προτίθεται να χαρίζει την υπουργική και βουλετική του σύνταξη στον Δήμο, με τα ποσά να κατατίθενται κάθε μήνα σε ένα ειδικό ταμείο του Δήμου Λεμεσού. Αυτό ζητά, μέσω επιστολής του στην Δημοτική Γραμματέα, αναφέροντας ότι επιθυμεί τα χρήματα να αξιοποιούνται για σκοπούς κοινωνικής μέριμνας και πολιτιστικών δράσεων του Δήμου.

 

Πηγή: OffSite