Αρχική Λεμέσιος Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας

Εγκαινιάστηκε το πρωί της Κυριακής η πρώτη φάση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας.

Ως έργο που θα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αγίας Φύλας, χαρακτήρισε την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της περιοχής, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης.

Τελώντας τα εγκαίνια της πρώτης φάσης του έργου «Ανάπλαση-Διαμόρφωση του Ιστορικού Κέντρου της Αγίας Φύλας», στην πλατεία μπροστά από το Ναό Παναγίας Χρυσαϊφυλλιώτισσας, ο κ. Βαφεάδης, συνεχάρη τους συντελεστές του έργου, το οποίο όπως είπε, θα βελτιώσει την εικόνα του ιστορικού κέντρου της περιοχής και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, είπε μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για έργο πνοής, που αναβαθμίζει τον ιστορικό πυρήνα της Αγίας Φύλας, και που θέτει ισχυρές βάσεις για μια νέα αναπτυξιακή πορεία της μεγαλύτερης ενορίας της πόλης μας.

«Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι η κορωνίδα της κορυφαίας πολιτικής του Δημοτικού Συμβουλίου για αναζωογόνηση και αναβάθμιση των συνοικιών της πόλης μας, που περίμεναν υπομονετικά πάρα πολλά χρόνια να φυσήξει και στις γειτονιές τους ένας αναπτυξιακός άνεμος αλλαγής», ανέφερε.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και από τον Δήμο Λεμεσού και υλοποιήθηκε έπειτα από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Ο συνολικός του προϋπολογισμός είναι 3.436.000 ευρώ.