Αρχική Τεχνολογία Συγκριτικό πλεονέκτημα το κόστος κτήσης! Sony: Πότε θα κυκλοφορήσει και πόσο θα...

Συγκριτικό πλεονέκτημα το κόστος κτήσης! Sony: Πότε θα κυκλοφορήσει και πόσο θα πωλείται το Playstation VR

H κάσκα εικονικής πραγματικότητας της Sony για το Playstation θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση της σε Ιαπωνία, Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία τον Οκτώβριο του 2016.

Το Playstation VR για το Playstation 4 θα πωλείται αντί 399 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του φόρου που αναλογεί στην Ευρώπη), τιμή χαμηλότερη από αυτή για τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift και HTC Vive.

Το Oculus Rift θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2016, με κόστος 600 δολάρια. Τον Απρίλιο λανσάρεται το HTC Vive σε ακόμα υψηλότερη τιμή -899€ στην Ευρώπ. Επιπλέον, αμφότερα τα VR headset έχουν υψηλές απαιτήσεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά του συνδεδεμένου PC, κυρίως σε ότι αφορά στα γραφικά.

H Sony αντίθετα βασίζεται στο Playstation 4, με κόστος αγοράς μικρότερο από 400 ευρώ. Εκτιμά ότι την εορταστική περίοδο της χρονιάς θα κατορθώσει να πουλήσει περισσότερα από 1.600.000 PS VR headset -δεδομένου ότι ως τότε υπολογίζει ότι οι πωλήσεις της παιχνιδομηχανής της θα φτάσουν τα 53 εκατομμύρια Playstation 4 (από 35,9 εκατ. PS4 ως τον Ιανουάριο του 2016).

Οι εκτιμήσεις αυτές είναι υψηλές, δεδομένου ότι την αντίστοιχη εορταστική περίοδο του περασμένου έτους πούλησε 5,7 εκατομμύρια PS4. Τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμοι οι πρώτοι 50 τίτλοι παιχνιδιών που θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της πλατφόρμας του ιάπωνα κατασκευαστή.

Ο αριθμός των διαθέσιμων τίτλων για το Playstation VR φιλοδοξείται να διπλασιαστεί πριν το τέλος του 2016, ενώ η Sony παραθέτει εκτενή λίστα των εταιρειών που εργάζονται για την ανάπτυξη παιχνιδιών και άλλων εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας.

Οι προπαραγγελίες για το Playstation VR έχουν ήδη ξεκινήσει και 230 προγραμματιστές αναπτύσσουν περί τους 160 τίτλους VR.

Πενήντα παιχνίδια αναμένεται να είναι διαθέσιμα τον Οκτώβριο, μεταξύ των οποίων τα ακόλουθα:

  • Eagle Flight (Ubisoft),
  • EVE: Valkyrie (CCP Games),
  • Headmaster (Frame Interactive),
  • Rez Infinite (Enhance Games),
  • Wayward Sky (Uber Entertainment),
  • RIGS: Mechanized Combat League,
  • Tumble VR,
  • Until Dawn: Rush of Blood PlayStation®VR WORLDS (SCE WWS) Electronic Arts Inc.,
  • DICE και Lucasfilm θα αναπτύξουν το Star Wars Battlefront (Electronic Arts Inc.) αποκλειστικά για το PS VR.

Το THE PLAYROOM VR της SCE WWS θα διατεθεί δωρεάν από το PlayStation Store σε όλους τους κατόχους PS VR με την κυκλοφορία του VR headset.

To σύστημα εικονικής πραγματικότητας της Sony Computer Entertainment θα λειτουργεί και ως πλατφόρμα για κινηματογραφική προβολή ταινιών στο λεγόμενο Cinematic mode.

Φορώντας το headset, οι χρήστες θα έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται μποστά σε μια οθόνη πλάτους 5 μέτρων από απόσταση 2,5 μέτρων. Στην κινηματογραφική προβολή, θα προβάλλονταιτα κλασσικά παιχνίδια για το Playstation 4 και βίντεο, και θα είναι διαθέσιμες λειτουργίες όπως το Share Play και Live from PlayStation.

Επίσης, οι χρήστες θα μπορούν να δουν φωτογραφίες με λήψεις 360 μοιρών και βίντεο που έχουν καταγραφεί με εξοπλισμό όπως από κατευθυντικές κάμερες στο PS VR μέσω του PS4 Media Player -δηλαδή, θα έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται μέσα στην σκηνή που βλέπουν.

Τέλος, το THE PLAYROOM VR που θα διατεθεί ως δωρεάν download για την κάσκα της Sony περιλαμβάνει έξι παιχνίδια που θα επιτρέψουν στους χρήστες «να βιώσουν εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας με άλλους χρήστες» -ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Playstation VR PlayStation®VR Εξωτερικές διαστάσεις:

VR headset: περίπου 187×185×277 mm (πλάτος, ύψος, μήκος)Μονάδα επεξεργασίας: περίπου 143×36×143mmΒάρος VR headset: περίπου 610g (χωρίς το καλώδιο),Μονάδα επεξεργασίας: περίπου 365gΟθόνη OLED 5,7 ιντσών με ανάλυση 1920×RGB×1080 (960×RGB×1080 ανά μάτι)Ρυθμός ανανέωσης: 120Hz, 90HzField of View, γωνία θέασης του φακού: περίπου 100 μοίρεςΑισθητήρες Σύστημα ανίχνευσης της κίνησης σε έξι άξονες (γυροσκόπιο τριών αξόνων, επιταχυνσιόμετρο τριών αξόνων)Σύνδεση VR headset μέσω HDMI, AUX, και Stereo Headphone JackΣύνδεση μονάδας επεξεργασίας: HDMI TV, HDMI PS4, USB, HDMI, AUXΛειτουργίες της μονάδας επεξεργασίας: επεξεργασία του ήχου 3D, Social Screen (mirroring mode, separate mode), Cinematic mode

Στο κιτ περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:VR headset × 1 Μονάδα επεξεργασίας × 1 Καλώδιο σύνδεσης του VR headset × 1 Καλώδιο HDMI × 1 Καλώδιο USB × 1Ακουστικά Stereo × 1 (με ένα σετ earpiece)Καλώδιο τροφοδοσίας × 1 AC adaptor × 1

Πηγή: news.in.gr…