Αρχική ΤΕΠΑΚ Συνάντηση του νέου Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ με τον Υπουργό Παιδείας, ευχολόγια και...

Συνάντηση του νέου Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ με τον Υπουργό Παιδείας, ευχολόγια και τίποτα το ουσιαστικό

Συνάντηση με τον νέο Πρύτανη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), Καθηγητή Ανδρέα Αναγιωτό, είχε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, κατά την οποία συζήτησαν τις εξελίξεις και τα θέματα που απασχολούν την Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση.

«Το Υπουργείο θα στηρίξει την προσπάθεια του ΤΕΠΑΚ για ανασυγκρότηση των δομών και των διαδικασιών του, που έχουν ως στόχο την αποτελεσματική λειτουργία του Πανεπιστημίου», τόνισε ο Κώστας Καδής στην πρώτη του συνάντηση με τον Πρύτανη. Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για συνολική μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο Υπουργός συνεχάρη και ευχήθηκε στον κ. Αναγιωτό μια γόνιμη και παραγωγική θητεία, τονίζοντας τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, είπε, στηρίζει με πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες πολιτικές την προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου των Ανώτερων και Ανώτατων Ιδρυμάτων, ώστε το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο να καταξιωθεί και να αναγνωριστεί όχι μόνο εντός Κύπρου αλλά και σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κώστας Καδής αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύσταση του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότηταςτης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι αποτελεί σημαντικό σύμμαχο για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους φοιτητές.

Ο Υπουργός υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της συμβολής του ΤΕΠΑΚ στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για ανάδειξη της Κύπρου ως περιφερειακού κέντρου ανώτερης εκπαίδευσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ…