Αρχική Τελευταία Νέα Συνδέεται η παραλιακή με τη λεωφόρο Ρούσβελτ στη Λεμεσό

Συνδέεται η παραλιακή με τη λεωφόρο Ρούσβελτ στη Λεμεσό

Ένα ακόμα έργο που θα συμβάλει καθοριστικά στο λίφτινγκ που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια στη Λεμεσό και ιδιαίτερα στην περιοχή του δυτικού παραλιακού μετώπου της πόλης περνά, μετά από αρκετά χρόνια λόγων και σχεδιασμών, στην υλοποίησή του. Η πολυσυζητημένη σύνδεση της παραλιακής λεωφόρου με τη λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ είναι πλέον ζήτημα χρόνου, αφού τα σχέδια προγραμματίζεται να μπουν σε εφαρμογή εντός του τρέχοντος έτους.

Στα πλαίσια προώθησης του έργου, το Τμήμα Δημοσίων Έργων προχώρησε χθες στην προκήρυξη προσφορών στους ενδιαφερόμενους εργοληπτικούς οίκους για να αναλάβουν τα κατασκευαστικά έργα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί, η έναρξη των κατασκευαστικών έργων θα γίνει αρχές Νοεμβρίου και θα αποπερατωθούν σε χρονικό διάστημα 18 μηνών. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ. Η σύνδεση του δρόμου θα ξεκινά από το ύψος της οδού Κουμανδαρίας και θα φτάνει μέχρι την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, όπου είναι και η είσοδος της μαρίνας Λεμεσού.

Εκτός των διαπλατύνσεων που θα γίνουν, με την κατασκευή δρόμου με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, διαχωριστική κεντρική νησίδα, λωρίδες πρασίνου, τα σχέδια προβλέπουν και σειρά άλλων κατασκευών, οι οποίες θα αλλάξουν τη μορφή της περιοχής, όπως πεζοδρόμια, φωτοελεγχόμενες διαβάσεις, παρόδιους χώρους στάθμευσης, οδικό φωτισμό, υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και την κατασκευή του αναγκαίου συστήματος αποχέτευσης των όμβριων υδάτων.

πηγη : http://www.philenews.com/…