Αρχική ΑΡΗΣ Σφαγή του ΑΡΗ στο Τσίρειο, τον υποχρέωσαν σε ήττα με 1-3 από...

Σφαγή του ΑΡΗ στο Τσίρειο, τον υποχρέωσαν σε ήττα με 1-3 από τον ΑΠΟΕΛ, ο Μούσκος τα έκανε μούσκεμμα

Την ήττα με 1-3 από τον ΑΠΟΕΛ δέχθηκε απόψε ο ΑΡΗΣ σε παιγνίδι που τέλειωσε πριν από λίγο στο Τσίρειο.

Η Λεμεσιανή ομάδα ήταν κυριάρχη στο Α΄μέρος και  προηγηθήκε με 1-0 με το γκολ του Ντίνα στο 21ο λεπτό. Στο 40ο λεπτό ο Ντίνα πέρασε τον Πάρντο έκανε το σουτ η μπάλα κτύπησε στο δικάρι και στην συνέχεια ο Ισπανός τερματοφύλακας τον ανάτρεψε. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα με τον Πάρντο να κρατά το κεφάλι του. Ο διαιτητής ωστόσο έκλεισε τα μάτια και παρά το γεγονός ότι είδε την παράβαση, δεν έδωσε ούτε πέναλτυ ούτε και κόκκινη κάρτα με το 1-0 να παραμένει.

Η φάση αυτή δημιούργησε ένταση και οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ έχασαν θα λέγαμε την αυτοσυγκέντρωση τους με αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ να εκμεταλευτεί την κατάσταση και μέσα σε δυο λεπτά να φέρει τα πάνω κάτω. Πρώτα ο Μαντούκα στο 43΄κατάφερε να ισοφαρίσει ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Όλιβα στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Το τελικό αποτέλεσμα έγραψε στο 73′ ο Βινίσιους.

Δηλώσεις Τοον Καάνεν: “Δεν υπήρχε κανένα πέναλτυ”!“Σήμερα διαλέξαμε από το ξεκίνημα να μην παίξουμε με αντεπιθέσεις, πιέζαμε πιο ψηλά τον ΑΠΟΕΛ ώστε να μην φέρει το παιχνίδι εκεί που του αρέσει. Ο ΑΠΟΕΛ είχε παιχνίδι την Τετάρτη και αυτό του κόστισε ενέργεια. Ήταν φυσιολογικό που ο ΑΠΟΕΛ είχε καλές φάσεις στο ξεκίνημα γιατί έχει ποιότητα. Η ερώτηση είναι τι κάναμε εμείς… Και πίστεύω είχαμε καλή οργάνωση, είχαμε 2-3 καλές στιγμές και πετύχαμε ένα πολύ καλό γκολ. Αν ο Ντίνα έκανε το 2-0, θα τέλειωνε, δεν χρειάζεται να είσαι προπονητής για να το αναλύσεις. Όμως, έγινε το αντίθετο. Δεν αξίζαμε να δεχτούμε δυο γκολ σε λίγα λεπτά, χάσαμε την συγκέντρωσή μας. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες να το πιστέψουν γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να αντιδράσουμε. Όμως, χάσαμε την φόρα μας, ο αντίπαλος έβαλε και τρίτο γκολ και εκεί τέλειωσε το ματς.

Όλοι στην Κύπρο βλέπουν τον σεβασμό που έχουν οι παίκτες μου. Πολύς κόσμος ίσως περίμενε να είχα διαφορετική αντίδραση, όμως είμαι εδώ για τέσσερα χρόνια και αυτά συμβαίνουν. Αν δεν μου αρέσει αυτό, θα μπορούσα να μην έρθω εδώ για να δουλέψω. Ήρθα σαν κύριος και τέλειωσα το παιχνίδι σαν κύριος. Δεν υπήρχε απολύτως κανένα πέναλτι!”.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Κάανεν): Κωνσταντίνου, Αριστείδου, Ολίβα, Γκράσι, Χριστοφόρου, Γιούσεφ (69’ Χαραλάμπους), Πιτσέλι(78’ Τίμοφ), Ντάεμεν, Οκόγιε, Τουράμ, Ντίνα(76’ Πιττάκας)ΑΠΟΕΛ(Δώνης): Πάρντο, Σέρτζιο, Πιπίνης, Αμορίμ, Μπόρτα, Βινίσιους, Μοράις, Μαντούκα(63’ Αλωνεύτης), Μπενασούρ, Ντε Βινσέντι(83’ Αρτυματάς), Σαντίν(70’ Χαραλαμπίδης)…