Αρχική Υγεία Τέσσερεις τρόποι να αποφύγετε τις αιμορροΐδες

Τέσσερεις τρόποι να αποφύγετε τις αιμορροΐδες

Η αιμορροϊδοπάθεια, πάθηση που έχει συνδεθεί με το δυτικό τρόπο ζωής και αφορά πάνω από το 50% του πληθυσμού, αφορά τον αιμορροϊδικό ιστό στο κατώτερο τμήμα του ορθού εντέρου και του πρωκτικού σωλήνα.

Στην περίπτωση αυτή, υπάρχει διαταραχή στη ροή του αίματος στην περιοχή με αποτέλεσμα τη διόγκωση των αγγειακών της πλεγμάτων.

Πρόκειται για μία δυσάρεστη αλλά και συχνά έντονα επώδυνη κατάσταση που μπορεί να γίνει παθολογική. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να αποφύγει κανείς ή να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης αιμορροΐδων.

Προσθέσετε φυτικές ίνες στη διατροφή σαςΗ προσθήκη φυτικών ινών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος πρόληψης της δυσκοιλιότητας και των αιμορροΐδων, ωστόσο θα πρέπει να αυξήσετε σταδιακά την κατανάλωσή τους γιατί διαφορετικά μπορεί να υποφέρετε από πρηξίματα και αέρια. Θα βρείτε άφθονες φυτικές ίνες στα λαχανικά και τα φρούτα, κυρίως αυτά που τρώγονται με τη φλούδα, στα ζυμαρικά, το ρύζι και στα δημητριακά ολικής άλεσης.

Προσοχή όμως. Η πολύ μεγάλη κατανάλωση φυτικών ινών κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση του σιδήρου, του ασβεστίου και πολύτιμων μετάλλων.

Πίνετε άφθονο νερόΗ επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού, ειδικά τους πιο θερμούς μήνες του χρόνου, είναι απαραίτητη. Για να συμβεί αυτό, υπολογίστε να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα υγρά μέσα στην ημέρα (νερό, χυμούς φρούτων, σούπες κ.λπ.). Το νερό “φουσκώνει” τις φυτικές ίνες και δίνει όγκο και υγρασία στα κόπρανα, βοηθώντας στην εύκολη και ανώδυνη αποβολή τους.

Να είστε τακτικοί στις επισκέψεις στην τουαλέταΈνας τρόπος να αποφύγει κανείς τη δυσκοιλιότητα και τις αιμορροΐδες που συχνά τη συνοδεύουν είναι να επισκέπτεται την τουαλέτα σταθερά την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμη κι αν τις πρώτες φορές δεν νιώθει την ανάγκη. Αποφύγετε όμως την υπερβολική πίεση, γιατί μπορεί το αποτέλεσμα να είναι το αντίθετο από το επιθυμητό.

Βάλετε άσκηση στην καθημερινότητά σαςΗ φυσική δραστηριότητα ευνοεί την κινητικότητα του εντέρου και ανακουφίζει από το φούσκωμα και το πρήξιμο της κοιλιάς. Επιπλέον, η άσκηση συμβάλει στη διαχείριση του άγχους το οποίο είναι ένας ακόμη παράγοντας δυσκοιλιότητας

Πηγή:iatrikanea.gr…