Αρχική Τεχνολογία Τί διαλέγει το ανδρικό μυαλό στο δίλημμα «φαγητό ή σεξ;».

Τί διαλέγει το ανδρικό μυαλό στο δίλημμα «φαγητό ή σεξ;».

Και εκείνη η παλιά βεβαιότητα, που μάθαμε από τις μαμάδες μας ότι, η καρδιά ενός άνδρα περνάει από το στομάχι (την αναπαράγει και η Telegraph, συνεπώς είναι ευρύτατα διαδεδομένη), ισχύει ή, μήπως η αλήθεια βρίσκεται αλλού;

Ερευνητές από το Univercity College London διαπίστωσαν ότι ο ανδρικός εγκέφαλος είναι «καλωδιωμένος» κατά τέτοιον τρόπο ώστε να αναζητά το σεξ ακόμη και… εις βάρος ενός καλού φαγητού.

Πρόκειται για νευρώνες -κύτταρα που δεν είχαν εντοπιστεί κατά το παρελθόν- οι οποίοι πυροδοτούν την επιθυμία για σεξ έως ότου η επιθυμία για φαγητό «σβήσει».

Οι γυναίκες δεν διαθέτουν τους ίδιους νευρώνες, εξού και το σεξ για εκείνες έρχεται δεύτερο.

Η έρευνα αποδεικνύει ότι, ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος είναι «καλωδιωμένοι» κατά τρόπο διαφορετικό, θέση που έχει υποστηριχθεί κατά καιρούς τόσο από επιστήμονες όσο και από φεμινίστριες.

Ο Σκοτ Έμονς, από το Τμήμα Γενετικής και Νευροεπιστήμης του Albert Einstein College of Medicine, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα, σημείωσε ότι «παρά το γεγονός ότι, η έρευνα έγινε σε σκουλήκια, μας δίνει την προοπτική και τη δυνατότητα να κατανοήσουμε την ποικιλία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, θέματα που αφορούν στον σεξουαλικό προσανατολισμό και στην ταυτότητα του φύλου.

Τα ευρήματα της έρευνας μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίον τα δύο φύλα αντιλαμβάνονται τον κόσμο και θέτουν τις προτεραιότητές τους».

Πάντως, η ερευνητική ομάδα ήταν έκπληκτη με την ανακάλυψη των νέων κυττάρων, αφού παρά το γεγονός ότι τα σκουλήκια είχαν ερευνηθεί εκτενώς στο παρελθόν, είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται.

Οι πρόσφατα ταυτοποιημένοι νευρώνες βαπτίστηκαν MCMs ή «μυστηριώδη κύτταρα των αρσενικών». Όσο για το είδος των σκουληκιών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα, είναι τα Caenorhabditis elegans που έχουν δύο φύλα: Αρσενικά και ερμαφρόδιτα.

Τα ερμαφρόδιτα ουσιαστικά «τροποποιούνται», μεταλλάσσονται σε θηλυκά, τα οποία φέρουν το δικό τους σπέρμα και δεν χρειάζεται να κάνουν σεξ προκειμένου να αναπαραχθούν.

Tip: Η έρευνα κατέδεξε ότι, ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίον λειτουργεί το αρσενικό μυαλό, επιτρέπει στους άνδρες να θυμούνται τις προηγούμενες σεξουαλικές επαφές τους και να δίνουν προτεραιότητα στο σεξ ευκαιρίας δοθείσης.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nature.

Πηγή: thetoc.gr/ Με στοιχεία από την Telegraph…