Αρχική Λεμέσιος Τα στυλούδκια δεν είναι πλέον ούτε ανέκδοτο αλλά ούτε η λύση, είναι...

Τα στυλούδκια δεν είναι πλέον ούτε ανέκδοτο αλλά ούτε η λύση, είναι η παραμόρφωση του κέντρου της πόλης μας

Με την ευκαιρία της πληροφόρησης που φτάνει κοντά μας ότι αναμένεται να τοποθετηθούν “στυλλούθκια” και στην οδό Ελλάδος, θέλουμε να πούμε για μια ακόμη φορά ότι τα στυλλούθκια δεν είναι πλέον ούτε ανέκδοτο, ούτε η λύση της παράνομης στάθμευσης, αλλά παρά μόνο η παραμόρφωση της εικόνας του κέντρου της πόλης μας.

Πέραν του γεγονότος ότι τα λογοίς λογοίς στυλούθκια τα οποία έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο, τον παραλιακό, σε κάθετους δρόμος της Ανεξαρτησίας, είναι κακάσχημα και πλήρως αντιαισθητικά δεν έχουν καταφέρει να επιφέρουν και το ποθητό για το δημαρχείο αποτέλεσμα, δηλαδή την πάταξη της παράνομης στάθμευσης.

Κι΄αν το ζητούμενο ήταν αυτό η λύση με τα στυλλούθκια είναι ακόμη μια λύση μεσοβέζικη μιας κι΄έτσι δεν λύνεται κανένα πρόβλημα και αντίθετα το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης παραμένει, μεγαλώνει και επιπλέον έχουμε καταστήσει την Λεμεσό σημείο αρνητικής αναφοράς με τα ακαλαίσθητα στυλλούθκια να είναι παντού.

Είναι λοιπόν η ώρα ο Δήμος Λεμεσού αν θέλει να λύσει πραγματικά το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης και του ευπρεπισμού του κέντρου της πόλης μας να σχεδιάσει την κατασκευή περιμετρικά του κέντρου πολυόροφων χώρων στάθμευσης δίνοντας κίνητρα σε όσους θα τα κατασκευάσουν και θα τα λειτουργούν.

Ταυτόχρονα θα πρέπει η παράνομη στάθμευση να τιμωρείται παραδειγματικά, με τεράστια χρηματικά πρόστιμα και με την εφαρμογή της νομοθεσίας για μετακίνηση όσων αυτοκινήτων σταθμεύουν παράνομα, ιδιαίτερα σε πεζοδρόμια και πλατείες και βέβαια ο δήμος να σταματήσει να δίνει τα κλειδιά για να εισέρχονται αυτοκίνητα σε αυτές.

Τέλος για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα κι΄αφου τροχιοδρομηθεί η κατασκευή των πολυόροφων χώρων στάθμευσης θα πρέπει άμεσα να σχεδιαστεί η πεζοδρόμηση όλου του κέντρου της πόλης. Να ελευθερωθεί επιτέλους η Λεμεσός απο το αυτοκίνητο, να γίνει πιο φιλική στο ποδήλατο και να φυτευθεί περισσότερο πράσινο στην καρδιά της πόλης μας.

Έχει την θέληση ο Δήμος Λεμεσού να τροχιοδρομήσει μια καλύτερη πόλη για τα παιδιά μας; Αν την είχε δεν θα μετέτρεπε την μισή επίχωση σε χώρο στάθμευσης αλλά θα φρόντιζε για έναν, ναι τουλάχιστον ένας θα ήταν αρκετός, πολυόροφο χώρο στάθμευσης απέναντι από την επίχωση. Θα φρόντιζε και για πάταξη και τιμωρία των παρανομούντων.

Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα αλλάξει……

ο ΛΕΜΕΣ ιος…