Αρχική Τελευταία Νέα Τελικά η μπάλα είναι στα πόδια του κράτους για τον Άη Γιώρκη...

Τελικά η μπάλα είναι στα πόδια του κράτους για τον Άη Γιώρκη των φτωχών, η Μαρίνα δεν μπορεί να παρέμβει

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με την “Μαρίνα” Λεμεσού αλλά και πληροφορίες που μαζέψαμε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου των φτωχών και των γύρω από αυτού μικρού τεμαχίου γης, αυτό στο οποίο καταλήξαμε είναι ότι η μπάλα βρίσκεται στα πόδια του κράτους.

Κατ΄αρχάς η “Μαρίνα” Λεμεσού είχε προσφερθεί εδώ και καιρό στην αναδιαμόρφωση του παρεκκλησίου κάτι όμως με το οποίο δεν συμφωνούσε η Μητρόπολη Λεμεσού η οποία παρακάλεσε απλά για εξωραισμό του χώρου. Αυτό γίνεται και μάλιστα μαθαίνουμε ότι και εργαζόμενοι στην μαρίνα θα τοποθετήσουν και κάποια δέντρα εκεί.

Όσον αφορά τώρα το μικρό τεμάχιο γης που αυτή την στιγμή είναι χωράφι και βγάζει μια απαράδεκτη εικόνα γύρω ακριβώς από το παρεκκλήσιο αυτό. Το χωράφι λοιπόν αυτό όπως μαθαίνουμε ανήκει σε αρκετούς συνιδιοκτήτες, πέραν των είκοσι, Τουρκοκύπριους οι οποίοι διαμένουν στα κατεχόμενα ή και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα τώρα με την νομοθεσία ο χώρος είναι κάτω από τον διαχειριστή Τουρκοκυπριακών περιουσιών, δηλαδή το κράτος το οποίο θα μπορούσε να τον εξωραίσει φυτεύοντας πράσινο και γρασίδι, το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει ή και να τον απαλλοτριώσει. Και πραγματικά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως και δεν έγινε αυτό….