Αρχική Λεμέσιος ΤΕΠΑΚ, από δεξιά, αριστέρα και κέντρο

ΤΕΠΑΚ, από δεξιά, αριστέρα και κέντρο

Πυρά πανταχόθεν δέχεται σήμερα το πανεπιστήμιο της πόλης μας, το οποίο βρίσκεται εν μέσω κομματικών συμφερόντων και πολιτικών διεργασιών. Το ΤΕΠΑΚ κινδυνεύει και βάλλεται, από δεξιά, από αριστέρα αλλά και από το κέντρο.

Από δεξία το ΤΕΠΑΚ δέχεται την επίθεση για την απώλεια του τμήματος της νοσηλευτικής. Το τμήμα της νοσηλευτικής βρίσκεται στην σχολή υγείας του ΤΕΠΑΚ και σε αυτό φοιτούν σήμερα οι μισοί σχεδόν φοιτητές του πανεπιστημίου της πόλης μας. Το τμήμα της νοσηλευτικής επωφθαλμιά εδώ και καιρό το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο θέλει να το εντάξει στην νεοιδρυθείσα ιατρική σχολή.

Στην προσπάθεια αυτή, το πανεπιστήμο της πρωτεύουσας βρήκε συμπαραστάτες και δούρρειους ίππους, πρώην καθηγητές του ΑΤΙ που σήμερα εργοδοτούνται στο ΤΕΠΑΚ και οι οποίοι βαρέθηκαν το πήγαινε έλα. Βρήκε όμως ακόμη και συμπαραστάτες την φοιτητική παράταξη του ΔΗΣΥ, η οποία προφανώς θέλει να ευνοήσει το “δικό” της πανεπιστήμιο και να αποδυναμώσει έτσι το “κόκκινο” ΤΕΠΑΚ.

Από αριστερά το ΤΕΠΑΚ δεν βρήκε καμμιά στήριξη ή καμμιά υποστήριξη. Εδώ και τρία χρόνια αναμένει πως και πως την ψήφιση της δημιουργίας της σχολής καλών τεχνών, όμως το κόκκινο υπουργικό συμβούλιο, απλά μοιράζει υποσχέσεις με πράξεις μηδενικές. Το δε κούρεμα του προπολογισμού του ΤΕΠΑΚ από το κράτος ήταν φέτος μεγαλύτερο και από αυτό της Ελλάδας από την Κομισιόν.

Από το κέντρο είναι ίσως τα πιο ύπουλα κτυπήματα. Είναι γνωστό ότι οι Πάφιοι είναι πεισματάρηδες, καλοί ανθρώποι, φιλικοί και πρόσχαροι, αλλά ζουν στον δικό τους κόσμο. Είναι γνωστή και η δύναμη του δημάρχου, ο οποίος έχει γερές πλάτες στα ψηλά δώματα του μονίμος κυβερνώντος κόμματος, είτε είναι εντός είτε εκτός κυβέρνησης. Εδώ λοιπόν έγκεινται και οι μεγάλες πιέσεις για την σχολή καλών τεχνών.

Μα πως είναι δυνατόν να συζητιέται ένα θέμα συνέχεια και συνέχεια, που δεν θα έπρεπε κάν να αναφερθεί ούτε και μια φορά; Πως είναι δυνατόν η πρύτανης του ΤΕΠΑΚ να αναγάζεται να κάνει διαπραγματεύσεις τύπου Κυπριακού για το αυτονόητο; Για το ότι μια σχολή του ΤΕΠΑΚ θα λειτουργεί στην έδρα του ΤΕΠΑΚ, στη Λεμεσό. Και πως είναι δυνατόν να φωνάζουν στην Πάφο ότι “αυτό το σχολή είναι ΔΗΚΟ μας”;

Αυτά που πάνω που πάνω….

ο ΛΕΜΕΣ ιος…