Αρχική Φούρπος Την Κυπροποίηση του Νιάγκ ζητά ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής, ουπς σύγχισα το...

Την Κυπροποίηση του Νιάγκ ζητά ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής, ουπς σύγχισα το Boxing Day με την Πρωταπριλιά!

Ο Μαμέ Νιάγκ αποτέλεσε το περασμένο καλοκαίρι την βασική και μοναδική επιλογή του Χριστάκη Χριστοφόρου για την θέση του κεντρικού κυνηγού στην ομάδα της ΑΕΛ. Και μάλιστα όπως ακούω στα ποδοσφαιρικά στέκια στην πόλη μας το σκάουτιγκ στον ποδοσφαιριστή κράτησε για σχεδόν δυο μήνες!

Συνεχίζοντας με βάση τα όσα έχω ακούσει κι΄από “έγκριτους” αθλητικογράφους στις εκπομπές τους αλλά και όσα επίσης ακούστηκαν στα ποδοσφαιρικά καφενεία ο ψιλόλιγνος Νοτιοαφρικανός επιθετικός, έχει καταφέρει να “πάρει” ένα όχι και τόσο ευκαταφρόνητο συμβόλαιο που ίσως να μην έβρισκε ούτε στην πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Βεβαίως στην ΑΕΚ δεν θα έβρισκε θέση για καμμιά δουλειά ο Νιάγκ και βέβαια σε καμμιά περίπτωση σαν κεντρικός κυνηγός γιατί προφανώς άλλο Ρόκα και Κρίστιάνσεν κι’άλλο Χριστάκης. Και γι΄αυτό τώρα κι΄ο Χάβος τον τοποθέτησε πρώτο στην λίστα προς αναχώρησην, κάτι που επίσπευσε με την ακατανόητη κόκκινη ο Μασιάς.

Όπως και να έχει ο μεταγραφικός σχεδιασμός ή καλύτερα το στήσιμο του ρόστερ του περασμένου καλοκαιριού ήταν πέραν από τραγικό. Τότε αποδεκτήκαμε ότι ο νυν ομοσπονδιακός μας προπονητής είχε να αντιμετωπίσει δυσκολίες, οικονομικού και διοικητικού, αφου αυτό έβγαινε έξω για την ομάδα της ΑΕΛ.

Τώρα μαθαίνουμε για αρκετά συμβόλαιο πάνω από το δεκαχίλιαρο τον μήνα, αρκετά πάνω, δηλαδή συμβόλαια για ομάδα που κανονικά θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί. Κι΄όμως αυτή η ΑΕΛ όπως έχει στηθεί είναι εντελώς μη ικανοποιητικά στελεχωμένη ενώ και οι πλείστοι ποδοσφαιριστές που ήλθαν, δυστυχώς ανίκανοι.

Αν λοιπόν σήμερα ήταν Πρωταπριλιά και όχι Boxing Day, προφανώς και θα έγραφα αναλύσεις για την έκτακτη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου που θα αποφάσιζε την κατ΄εξαίρεσην και για λόγους εθνικού συμφέροντος Κυπροποίηση του Μαμέ Νιάγκ μετά από σχετικό αίτημα που θα είχε υποβάλει ο ομοσπονδιακός μας προπονητής.

Χρόνια Πολλά σε όλους και τελικά είμαστε για γέλια ούτε καν για κλάματα!

ο φούρπΟς…