Αρχική Οικονομολόγος Τι ακριβώς σημαίνει, εξυγίανση της Τράπεζας Κύπρου, 2500 και βάλε οικογένειες στον...

Τι ακριβώς σημαίνει, εξυγίανση της Τράπεζας Κύπρου, 2500 και βάλε οικογένειες στον δρόμο και τι άλλο;

Η φράση “εξυγίανση της τράπεζας Κύπρου”, έχει πραγματικά γίνει πολύ της μόδας τις τελευταίες μέρες.

Μάλιστα ο Μάριος Ντράγκι ζήτησε να επισπευθεί αυτή η εξυγίανση, ενώ ο υπουργός οικονομικών μας είπε ότι αυτό θα είναι το πρώτο πράμα που θα εξετάσει η τρόικα όταν θα έλθει στην Κύπρο σε δυο εβδομάδες.

Όλα αυτά μας τα είπαν, τα ακούσαμε, αλλά αυτό που δεν ακούσαμε, από κανέναν, είναι το τι σημαίνει η trendy φράση, “εξυγίανση της τράπεζας Κύπρου”.

Παραοκλουθώντας και διαβάζοντας διάφορους ειδήμονες για το θέμα, οικονομολόγους και αναλυτές, έχουμε καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Η εξυγίανση της Τράπεζας Κύπρου σημαίνει τουλάχιστον 2500 χιλιάδες οικογένειες στον δρόμο και άλλα.

Τι είναι όμως αυτά τα άλλα. Ακούγοντας προχθές, την Τετάρτη, στην τηλεόραση του MEGA τους κ.κ.Πλατή και Μαυρίδη, αρχίσαμε να βλέπουμε την πιθανότητα  δημιουργίας μιας νέα Τράπεζας Κύπρου μέσω μιας φόρμουλας τύπου ΕΡΤ.

Οι δυο οικονομολόγοι μίλησαν για μια νεα μικρή τράπεζα και την έκφραση αυτή, την ακούσαμε και από τον πρόεδρο του μεταβατικού συμβουλίου της τράπεζας Κύπρου.

Καταλήγοντας και συνοψίζοντας όλα αυτά, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η εξυγίανση της Τράπεζας Κύπρου δεν θα βγάλει την όμορφη εικόνα που μας σερβίρουν οι πολιτικοί και τα Μ.Μ.Ε. τον τελευταίο καιρό. Κι΄ελπίζουμε το συμπέρασμα μας αυτό να είναι λάθος.

Υ.Γ. Σήμερα ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου μιλώντας στην διερευνητική επιτροπή, είπε ανάμεσα σ΄άλλα ότι η βίαια πώληση των καταστημάτων της τράπεζας στην Ελλάδα, επέφερε στην Τράπεζα Κύπρου ζημιά 64 δις. Αλήθεια, πόση ήταν τελικά και πραγματικά η ζημιά της Κύπρου στην μητέρα πατρίδα;

economoΛΟΓΟΣ…