Αρχική Λεμέσιος Τι σημαίνει αυτός ο τροικανός νόμος ικανοποιεί τον Δήμο Λευκωσίας και δεν...

Τι σημαίνει αυτός ο τροικανός νόμος ικανοποιεί τον Δήμο Λευκωσίας και δεν ικανοποιεί όλους τους άλλους;

Θα μπορούσε κάποιος Λεμεσιανός βουλευτής να μας ενημερώσει κάπως με πιο κατανοητά λόγια για το τι σημαίνει αυτός ο νόμος ομπρέλλα που έχει ψηφιστεί και καταργεί την αυτοδυναμία των τοπικών αρχών αλλά και που πρόνοια του αναφέρει και ικανοποιεί μόνο τον Δήμο Λευκωσίας;

Αναφέρομαι στον νόμο περί δημοσιονομικής ευθύνης ο οποίος ψηφίστηκε με την δικαιολογία ότι μας το επέβαλε η τρόικα, κάτι που χθες αμφισβήτησαν οι εκπροσώποι του ΔΝΤ που συναντήθηκαν με τους δημάρχους αναφέροντας τους ότι  δεν είναι δικός τους νόμος αλλά νόμος της κυβέρνησης μας. 

Κι΄ενω ο Δήμαρχος Λεμεσού δήλωσε η αυτοδυναμία των τοπικών αρχών με τον νόμο αυτό καταργείται και όπως και οι υπόλοιποι δημάρχοι ήταν έντονος στην συνάντηση, ο Δήμαρχος Λευκωσίας παρουσιάστηκε πιο μετριοπαθής και φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με μια από τις πρόνοιες του νόμου.

Η οποία πρόνοια αναφέρεται στο ότι ο Δήμος Λευκωσίας (τον αναφέρει ονομαστικά) και τα Υπουργεία Γεωργίας, Συγκοινωνιών, Ενέργειας και Παιδείας θα καταρτίσουν, σε πιλοτική βάση, τριετές σχέδιο δράσης και προϋπολογισμού. Αυτό ικανοποίησε τον κύριο Γιωρκάτζη. 

Ποιός λοιπόν μπορεί να μας εξηγήσει,τι, πως και γιατί;

ο ΛΕΜΕΣ ιος 

 …