Αρχική Λεμέσιος Τμήμα Αλιείας και Αρχή Λιμένων Κύπρου, τα θεόρατα ενοίκια στην πρωτεύουσα και...

Τμήμα Αλιείας και Αρχή Λιμένων Κύπρου, τα θεόρατα ενοίκια στην πρωτεύουσα και τα άδεια κτήρια στην Λεμεσό

Κτήρια μη κατάλληλα, χωρίς τα αναγκαία πιστοποιητικά, ενοίκια που φτάνουν και ξεπερνούν τις 200 και 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως, όλα αυτά για να στεγαστούν το τμήμα αλιείας και η αρχή λιμένων σε κτήρια στην πρωτεύουσα.

Τα ακούω όλα αυτά και στο μυαλό μου έρχονται και όσα ακούγονται για τα τάχατες σκάνδαλα με τα ενοίκια στο ΤΕΠΑΚ, στην περίπτωση όμως του τμήματος αλιείας δεν άκουσα τον Γενικό Ελεγκτή, δεν άκουσα ούτε για έρευνες.

Βεβαίως κανένας δεν μιλά για κάτι παράνομο και δεν μπορώ σε καμμιά περίπτωση να υπαινιχθώ για κάτι τέτοιο, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος όμως; Ίσως; Θα μπορούσαν να στεγαστούν στα άδεια κτήρια στην Λεμεσό;

Αναφέρομαι βεβαίως για τα κτήρια τα οποία η Αρχή Λιμένων κατασκεύασε σαν γραφειακούς χώρους στα πλαίσια του έργου στο Παλιό Λιμάνι και τα οποία παραμένουν ξενοικίαστα και παρά την προνομιούχα θέα και τοποθεσία.

Τι καλύτερο λοιπόν η Αρχή Λιμένων να στεγαστεί εκεί όπου θα έπρεπε να ήταν, κοντά σε θάλασσα, σε ένα λιμάνι και μάλιστα ακόμη καλύτερα να στεγαστεί σε ιδιόκτητα κτήρια τα οποία κόστισαν τόσα.. και παραμένουν άδεια;

Και βεβαίως στον ίδιο χώρο κολλά άνετα να στεγαστεί και το τμήμα αλιείας το οποίο άλλωστε έχει δυο σκάφη του δεμένα μέσα στο αγκυροβόλιο στο παλιό λιμάνι κι΄ενώ τα γραφεία κι΄αυτού του τμήματος βρίσκονται πολύ μακρυά.

Overall που λένε και οι Εγγλέζοι τι καλύτερη λύση από αυτήν που περιγράφω; Και γιατί δεν την προτείνει κι’ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής ή το αρμόδιο υπουργείο; Αλλά ξέχασα. Οι εργαζένοι, οι πρωτευουσιάνοι, θα πρέπει να έρχονται τότε Λεμεσό.

Και προφανώς είναι αυτό πολύ δύσκολο κι΄ας ταξιδεύουν στο ανάποδο ταξίδι καθημερινά εκατοντάδες Λεμεσιανοί….!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…