Αρχική Τελευταία Νέα Τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι ουσιαστικές εργασίες για την ανέγερση του Λεμεσιανού...

Τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι ουσιαστικές εργασίες για την ανέγερση του Λεμεσιανού ουρανοξύστη, ΟΝΕ

Τον ερχόμενο Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι ουσιαστικές εργασίες για την ανέγερση του ουρανοξύστη της Λεμεσού, ΟΝΕ.

Το ΟΝΕ:Το έργο αποτελείται από 84 διαμερίσματα, τρία διαμερίσματα ανά όροφο των δύο ή τριών υπνοδωματίων με μεγάλες βεράντες, διώροφες κατοικίες στα πιο ψηλά δώματα, ενώ το έργο ολοκληρώνει το τριώροφο υπερπολυτελές ρετιρέ στο ψηλότερο σημείο του κτιρίου.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η απρόσκοπτη πανοραμική θέα προς τη θάλασσα που έχουν όλα τα διαμερίσματα, η εντυπωσιακή βόρεια θέα της πόλης της Λεμεσού καθώς και η εκπληκτική θέα προς την οροσειρά του Τροόδους.

Πέραν των διαμερισμάτων, το έργο περιλαμβάνει πέντε πολυτελή καταστήματα, ένα εκ των οποίων με προδιαγραφές πολυτελούς εστιατορίου καθώς και ελεγχόμενο καλυμμένο χώρο στάθμευσης για τις ανάγκες των ιδιοκτητών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων θα απολαμβάνουν σειρά υπηρεσιών όπως παρέχονται σε πολυτελή ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων υποδοχής από ειδικευμένο προσωπικό, εξωτερική πισίνα, αίθουσα συνεδριάσεων, γυμναστήριο καθώς και spa με ειδικούς χώρους θεραπείας.

Αλλάζει το τοπίο της Λεμεσού

Επαναπροσδιορίζοντας τον ορίζοντα της Λεμεσού, το κτίριο ΟΝΕ προσφέρει νέα προοπτική για την πόλη και σηματοδοτεί την πιο επιθυμητή επιλογή διαμονής όχι μόνο στην παραλιακή Λεμεσό αλλά και σε ολόκληρη την Κύπρο. Ως ένα περιουσιακό στοιχείο, ένα σπίτι και μια επιλογή τρόπου ζωής, το ΟΝΕ εισάγει στην Κύπρο ένα νέο ορισμό πολυτέλειας. Άλλωστε και η επωνυμία του κτιρίου παραπέμπει στον διακριτικό του χαρακτήρα, την έξοχη του αρχιτεκτονική και στο γεγονός ότι αποτελεί το υψηλότερο οικιστικό κτίριο στην Ευρώπη δίπλα από τη θάλασσα.

Ενεργειακής κλάσης «Α»

Σύμφωνα με ενεργειακές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου εμπίπτει στην κατηγορία «Α» με βάση τις προδιαγραφές που καθορίζει η Κυπριακή Υπηρεσία Ενέργειας. Συνάμα, καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες από την ομάδα σχεδιασμού για εμπλουτισμό των συστημάτων που συμβάλλουν στην αποδοτική λειτουργία του κτιρίου. Παράλληλα, όλα το δομικά υλικά αλλά και μηχανολογικά ή ηλεκτρολογικά συστήματα αλλά και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός συμβάλλουν στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Θερμό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών

Από τα αρχικά στάδια σύλληψης του έργου, η Pafilia προσέλκυσε το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών. Το εν λόγω ενδιαφέρον μετατράπηκε σε αγορές και κρατήσεις διαμερισμάτων, προτού καν πραγματοποιηθεί η επίσημη εισαγωγή του έργου στις διάφορες αγορές. Η τιμή των διαμερισμάτων αρχίζει από €1,4 εκατ. στον πρώτο οικιστικό όροφο με αύξηση βάση του ύψους και των ιδιαιτεροτήτων του διαμερίσματος.

Το κόστος κατασκευής υπολογίζεται γύρω στα €60 εκατ. πλέον έξοδα σχεδιασμού, επίβλεψης και διαχείρισης του έργου. Μέχρι στιγμής έχει ήδη πωληθεί το 20% της αξίας του έργου και έχουν γίνει επιπλέον κρατήσεις που αντιστοιχούν στο 5% του έργου.

Συνεργασία με πρωτοπόρους οργανισμούς

Για τον σχεδιασμό και υλοποίηση του ΟΝΕ, ο Όμιλος εταιρειών Pafilia συνεργάζεται με πρωτοποριακούς και καινοτόμους οργανισμούς.

Συγκεκριμένα η Pafilia επέλεξε να συνεργαστεί με(α) τον βρετανικό όμιλο Atkins που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο διεθνή χώρο της αρχιτεκτονικής και διαχείρισης μεγάλων έργων με παρουσία σε 28 χώρες,(β) το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο WKK το οποίο σχεδίασε μεταξύ άλλων το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Burj Al Arab στο Ντουμπάι,(γ) τον αμερικανικό όμιλο HBA γνωστός ανά το παγκόσμιο για το ιδιαίτερο του design για οικιστικά projects, ξενοδοχεία και επαύλεις καθώς και με τον(δ) βρετανικό οίκο Burohappold Engineering που εξειδικεύεται σε υπηρεσίες μηχανικής, σχεδιασμού, διαχείρισης έργων και παροχής συμβουλών επί θεμάτων που αφορούν μεγάλα έργα….