Αρχική Τελευταία Νέα Το βίντεο που έκανε όλη τη Λεμεσό να παραμιλά: The Shorts are...

Το βίντεο που έκανε όλη τη Λεμεσό να παραμιλά: The Shorts are coming!

Δεκάδες μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και ταινίες κινουμένων σχεδίων από την Κύπρο και ολόκληρο τον κόσμο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, στο πλαίσιο ενός συνεχώς αναπτυσσόμενου θεσμού. Πέραν από 60 ταινίες μικρού μήκους θα διαγωνιστούν για τα μεγάλα βραβεία, εκ των οποίων οι 13 κυπριακές.

Κινηματογραφικές προβολές, παράλληλα προγράμματα, αφιερώματα, masterclasses, μουσικές εκδηλώσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες συμπληρώνουν το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ.

Από τις 15 μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου ο επίσημος διεθνής διαγωνιστικός θεσμός ταινιών μικρού μήκους της χώρας, παρουσιάζει ταινίες από την Κύπρο και τον κόσμο, μερικά από τα καλύτερα δείγματα παγκόσμιου σινεμά μικρού μήκους. Στο τιμόνι του Φεστιβάλ, ως Καλλιτεχνική Επιτροπή, βρίσκονται οι Κύπριοι σκηνοθέτες Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνάς.

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής φέτος είναι ο καταξιωμένος Έλληνας διευθυντής φωτογραφίας, πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανίτης. Μαζί του στην Κριτική Επιτροπή θα είναι ο Φιλανδός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τάμπερε Γιούκα- Πέκα Λάακσο, ο παραγωγός και σκηνοθέτης Νικολά Χαμπάζ από το Λίβανο, ο Βούλγαρος κριτικός κινηματογράφου και δημοσιογράφος Μπόζινταρ Μανόφ και η Κύπρια σκηνοθέτις και παραγωγός Τώνια Μισιαλή, μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του φεστιβάλ Cyprus Film Days.

Η Κριτική Επιτροπή θα απονείμει τα εξής βραβεία: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, 1ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας, 2ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Βραβείο Φοιτητικής Επιτροπής για Καλύτερο Μουσικό Βίντεο. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο, 15-21/10 77777745…